Selecteer Pagina

Gasdoorlatendheid van waterdichtingsmembranen – koolstofdioxide

door | 8 sep, 2021 | Advertorials, Archief

Koolstofdioxide is een kleurloos gas en vormt één van de belangrijkste oorzaken van betondegradatie. Betonrot is een reactie van koolstofdioxide met calciumhydroxide die calciumcarbonaat produceert waardoor de pH-waarde verlaagt tot ongeveer 9. Bij een pH van 11 of lager breekt de beschermende oxidelaag rond het wapeningsstaal af en kan er corrosie optreden. De toename van dit gas in de atmosfeer vormt dus een extra bedreiging voor de duurzaamheid van beton.

Betonrot kan worden voorkomen door het beton en hun wapening te beschermen met een coating. Beschermingscoatings en waterdichtingsmembranen beschermen het beton tegen verwering, vocht, hitte, UV-licht en chemicaliën.

Analyse van de doorlatendheid van membranen voor koolstofdioxide is noodzakelijk om hun capaciteit voor betonbescherming te kennen. Een coating is een doeltreffende barrière tegen betonrot als het voldoet aan de eisen van de Europese norm voor oppervlaktebescherming EN 1504-2.

Zo biedt de elastische, scheuroverbruggende coating Masterprotect 330 EL een uitstekende esthetische bescherming op lange termijn tegen betonrot.

Meer over onze coatings en waterdichtingsmembranen: https://www.master-builders-solutions.com/nl-nl.

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!