Selecteer Pagina

Europese subsidie voor brandstofcelfabriek

door | 30 aug, 2023 | Innovatie, Nieuws, Waterstof

Dyon (l.) en Roy van der Pols

Het in Delft gevestigde zepp.solutions ontvangt 2 miljoen euro subsidie van het Europese Just Transition Fund (JTF) voor de bouw van een brandstofcelfabriek. Deze zal in ‘de regio Groot-Rijnmond’ worden gevestigd.

“We zijn blij en trots dat deze belangrijke subsidie van het Just Transition Fund aan ons is toegewezen. Dit is een belangrijke stap in het opzetten van een state-of-the-art productiefaciliteit voor onze brandstofcelsystemen. Dit stelt ons in staat om de ontwikkeling van onze technologie te versnellen en de productie en toepassing van deze waterstofsystemen in de komende jaren op te schalen”, verklaart Jonas Brendelberger, medeoprichter van zepp.solutions.

Brandstofcelfabriek

In de fabriek zullen waterstof-brandstofcelmodules worden gebouwd. Deze zetten waterstofgas efficiënt om in elektrische hoogspanning, die valt te gebruiken voor het aandrijven van schepen, voertuigen of andere zware machines. Momenteel worden de Rotterdamse watertaxi, graafmachines in de bouwsector en een binnenvaartschip op deze wijze aangedreven. Binnenkort gaan de eerste twee vrachtwagens met brandstofcelsystemen van zepp de weg op. In de nieuwe fabriek kan zepp.solutions jaarlijks duizend systemen produceren.

Zie ook: ‘Investeringen in waterstof lopen achter’

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!