Selecteer Pagina

Europese Investeringsbank investeert in Battolyser

door | 12 okt, 2023 | Innovatie, Nieuws, Waterstof

Europese Investeringsbank

V.l.n.r. Freek Janmaat (EC), Mattijs Slee (Battolyser) en Kris Peeters (EIB).

De Europese Investeringsbank (EIB) heeft een financieringsovereenkomst van 40 miljoen euro gesloten met Battolyser Systems. Hiermee gaat de Rotterdamse scale-up de productie uitbreiden.

Met behulp van de lening kan het bedrijf zijn productiefaciliteit in Rotterdam opschalen voor de productie van Battolysers. Deze technologie bestaat uit een geïntegreerd batterij- en electrolysersysteem. Bij de gascentrale van RWE in de Eemshaven draait sinds enige tijd een Battolyser. De commerciële ingebruikname van de technologie staat voor volgend jaar gepland.

Europese Investeringsbank

De overeenkomst werd gesloten tijdens de World Hydrogen Week in Rotterdam. “Deze technologie heeft de potentie om onze wijze van energiebeheer werkelijk te veranderen”, verklaart EIB-vicepresident Kris Peeters. Tegenwoordig worden zonnepanelen en windparken soms (deels) uitgeschakeld ter voorkoming van overproductie die nergens kan worden opgeslagen. Met de Battolyser kan overtollige energie worden opgeslagen of omgezet in groene waterstof, waarmee de kosten van op ons net ‘gemiste energie’ kunnen worden teruggedrongen.”

Zie ook: Battolyser levert een eerste Battolyser

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!