Selecteer Pagina

Siemons opvolger a.i. van Castelein bij havenbedrijf

door | 25 mei, 2023 | Haven, Nieuws

Opvolger

Boudewijn Siemons (l.), Allard Castelein en Vivienne de Leeuw (foto: Havenbedrijf Rotterdam/Ernst Bode)

Coo Boudewijn Siemons is aangesteld als tijdelijke opvolger van de vertrekkende ceo Allard Castelein van het Havenbedrijf Rotterdam. De termijn van cfo Vivienne de Leeuw is met vier jaar verlengd.

Deze zomer vertrekt ceo Allard Castelein bij het Havenbedrijf Rotterdam, na er tien jaar te hebben gediend. De benoeming van zijn opvolger is echter niet eenvoudig gebleken, omdat de gemeente Rotterdam en de Nederlandse staat het oneens zijn over het te verdienen salaris van de nieuwe ceo. De gemeente en staat zijn beide aandeelhouders van het Havenbedrijf Rotterdam.

Opvolger Castelein

Boudewijn Siemons is per 15 juli aanstaande aangesteld als interim-ceo van het havenbedrijf. Hij is nu coo van het havenbedrijf en daarmee verantwoordelijk voor infrastructuur en maritieme zaken. Totdat een nieuwe ceo is benoemd, zal hij beide functies combineren. Ook maakt het havenbedrijf bekend dat de termijn van cfo Vivienne de Leeuw met nog eens vier jaar is verlengd. Zij is sinds juli 2019 in deze functie actief.

Langer de tijd nodig

Miriam Maes, voorzitter van de Raad van Commissarissen: “Het proces voor het vinden van een nieuwe ceo loopt nog. We hebben daarvoor langer de tijd nodig dan tot 15 juli, het einde van de termijn van Allard Castelein. Met de aanstelling van een interim-ceo en het verlengen van de termijn van de cfo waarborgen we ondertussen de continuïteit van de directie.”

Zie ook: Derde termijn voor Castelein bij havenbedrijf

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!