Selecteer Pagina

Castelein ontvangt onderscheidingen

door | 29 jun, 2023 | Haven, Nieuws

Onderscheidingen

Foto: Havenbedrijf Rotterdam

Vertrekkend ceo Allard Castelein van het Havenbedrijf Rotterdam heeft bij zijn afscheidsreceptie twee onderscheidingen ontvangen. Deze werden uitgereikt door burgemeester Aboutaleb en minister Harbers.

Uit handen van burgemeester Aboutaleb ontving Castelein de Johan van Oldenbarneveltpenning. Hij kreeg deze vanwege zijn bijdrage aan de energietransitie in de haven van Rotterdam en het internationaal op de kaart zetten van de havenstad. Ook woog mee dat hij zich betrokken toont bij verschillende maatschappelijke en culturele organisaties in Rotterdam.

‘Onomkeerbare beweging’

“Rotterdam wil dé marktplaats voor nieuwe duurzame energie in Noordwest-Europa worden. Dat zorgt voor economische groei en ondersteunt tegelijkertijd de nieuwe, groene manier van leven. Castelein heeft een onomkeerbare beweging in gang gezet, die zowel lokaal, nationaal als internationaal een grote impact heeft”, aldus de burgemeester.

Koninklijke onderscheiding

Daarnaast reikte minister Harbers van Infrastructuur en Waterstaat hem een koninklijke onderscheiding op: hij is door koning Willem-Alexander benoemd tot officier in de Orde van Oranje Nassau vanwege zijn inzet voor duurzame energie en scheepvaart. Om de logistieke keten meer efficiënt maken, heeft het havenbedrijf kennis gedeeld met andere havens en industriegebieden, haalde de minister aan. “Castelein wist als geen ander hoe belangrijk internationale samenwerking was en hoe het havenbedrijf daarin een sleutelrol kon spelen.”

Zie ook: Siemons opvolger a.i. van Castelein bij havenbedrijf

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!