Selecteer Pagina

Castelein gehuldigd als Havenman van het Jaar

door | 11 jan, 2024 | Haven, Nieuws

Havenman

V.l.n.r. Robert Simons (wethouder Rotterdam), Allard Castelein en Frank de Kruif (Stichting Havenman/-vrouw van het Jaar). Foto: LinkedIn/Stichting Havenman/-vrouw van het Jaar

Allard Castelein is gehuldigd als Havenman van het Jaar 2023. Hij ontving de penning en oorkonde op het Spido-schip Prinses Amalia.

De huldiging vond traditiegetrouw plaats op de tweede maandag van het nieuwe jaar. Frank de Kruif, voorzitter van de Stichting Havenman/-vrouw van het Jaar, overhandigde de inmiddels gepensioneerde oud-directeur van het Havenbedrijf Rotterdam de penning en oorkonde. Bij de uitreiking waren ook verschillende oud-Havenmannen en -vrouwen aanwezig.

Dankwoord

In zijn dankwoord bedankte Castelein oud-collega’s en bedrijven die de Rotterdamse haven ‘tot een wereldspeler’ hebben gemaakt. “Ik ben op veel plekken geweest, maar ik durf te beweren dat er in de wereld geen andere haven is waar zo veel fantastische en veelbelovende initiatieven plaatsvinden.”

Verdiensten Havenman

Volgens de jury heeft Castelein sinds zijn aantreden in 2014 bij het Havenbedrijf Rotterdam het voortouw genomen in de ingrijpende omslag die de haven moet doormaken. “Onder zijn leiding heeft het Havenbedrijf het bedrijfsleven – zowel oud als nieuw – weten te committeren aan het doel van een CO2-neutrale haven. Er is een portfolio van ruim vijftig projecten ontwikkeld, alle gericht op de energietransitie. Allard Castelein heeft in 2023 veel vruchten mogen plukken van het werk dat in voorgaande jaren is verzet. Een aantal langlopende projecten is dit jaar tot een doorbraak of afronding gekomen. Voorbeelden zijn de investering van Gasunie in het waterstofnetwerk, de vergunningaanvraag voor de waterstoffabriek van Eneco, het groene licht voor Porthos, en de uitrol van walstroom en de warmteleiding.”

Zie ook: Castelein ontvangt onderscheidingen

 

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!