Selecteer Pagina

Award voor Techniek College Rotterdam

door | 30 mei, 2024 | Nieuws, Opleidingen

Award

Foto: LinkedIn/Techniek College Rotterdam

Docenten en studenten van het Techniek College Rotterdam zijn in de prijzen gevallen bij de Challenge Duurzaamheid. Zij wonnen de award voor hun e-laadpunt voor scooters, auto’s en fietsen.

De Challenge Duurzaamheid is een initiatief van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Studenten uit het mbo, hbo of wo worden uitgedaagd vernieuwende voorstellen te doen die eenbijdrage leveren aan de duurzaamheid in het onderwijs, de school- of campusomgeving.

E-laadpunt

Derdejaars studenten van de opleiding bouwkunde van het Techniek College Rotterdam bedachten samen met de Expertgroep van de onderwijsinstelling een e-laadpunt voor scooters, auto’s en fietsen voor op het schoolplein van een van de locaties. Daarbij wordt gebruik gemaakt van zonnepanelen, duurzame bouwmaterialen en het bevorderen van biodiversiteit.

Award

Dit project ‘Stroomversnelling’ werd beloond met de derde prijs. De jury was van oordeel: “Het project wordt op een studenten- en medewerkersgedreven manier gestart, met de nadruk op betrokkenheid en educatie rond duurzaamheidsthema’s. De samenwerking met stakeholders en de gestructureerde planning dragen bij aan een solide start van het initiatief. De jury vindt dit idee dan ook een goede uitwerking van een actueel product, waarvoor zij hun complimenten geven.”

Zie ook: Partijen bundelen krachten in nieuwe techniekopleiding

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!