Selecteer Pagina

Total Safety 

door | 9 aug, 2023 | Bedrijveninfo

‘When safety matters we are ready’

“Het komt de veiligheid en work progress ten goede wanneer veiligheidsbedrijven in een vroegtijdig stadium voor een turnaround aan tafel worden uitgenodigd.” Dit stelt Robert van den Brule van Total Safety.

“Bij elke fabriek in de chemie en petrochemie staat bij de ingang een bord waarop je kunt zien hoeveel dagen er zonder ongevallen wordt gewerkt. Dat laat zien hoe zwaar veiligheid weegt voor deze bedrijven. Ik denk dat er nog een slag te winnen valt als veiligheidsbedrijven in een vroegtijdig stadium voor een turnarounds met asset owners in gesprek gaan. Nu worden wij voor de scope van een turnaround nog te vaak als laatste gevraagd. Door ons eerder aan tafel uit te nodigen, kunnen wij over de veiligheidsbehoefte meedenken, alternatieven voorstellen en zo de veiligheid optimaliseren”, verklaart general manager Robert van den Brule van Total Safety Belgium & The Netherlands. Hij licht toe: “Natuurlijk nemen wij geen shortcuts om de veiligheidsregels te omzeilen. Maar een traditionele brand- en veiligheidswacht kan niet altijd zien hoe een contractor in een besloten ruimte fysiek aan het werk is. Met behulp van bijvoorbeeld het cameramonitoringsysteem van Total Safety kun je vastleggen wie, wanneer en hoe in een besloten ruimte werkt en of de veiligheidsrichtlijnen worden nageleefd. Dit soort alternatieve oplossingen dien je zo vroeg mogelijk te bespreken.” 

Ontzorgen

Total Safety is een aan de Moezelweg in de Europoort gevestigde industriële dienstverlener, die klanten ontzorgt op het gebied van arbeidsveiligheid. Dit doet het op vier vlakken: verhuur van PBM’s en veiligheidsmaterialen, het onderhoud van deze materialen, de inzet van mens en techniek. Van den Brule: “Wij verhuren PBM’s om in besloten ruimtes te kunnen werken, zoals valbeveiliging, beschermende kleding, gasdetectie en ademluchtapparatuur. Naast verhuur plegen we ook onderhoud. Wij onderhouden niet alleen onze eigen veiligheidsmaterialen, maar ook die van klanten. Hiernaast leveren we personeel voor het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden in besloten ruimtes. Wij leveren onder meer brand- en veiligheidswachten, specialisten die na een gasanalyse de ruimte vrijgeven, operatoren voor het cameramonitoringssysteem, shopmedewerkers, SafetyWalkers® en middelbare veiligheidskundigen. Sinds jaar en dag investeren wij in technische oplossingen, zoals de eerder genoemde cameramonitoringsystemen. Deze maken het mogelijk om te zien of medewerkers van contractoren in een besloten ruimtes veilig en volgens de spelregels werken. Bij voorkeur bieden we deze diensten gecombineerd aan bij een klant on-site in een zogenoemd In Plant Service Centre (IPSC).” (Lees verder onder de foto.)

Robert van den Brule

Dagelijks onderhoud en turnarounds

Het veiligheidsbedrijf is actief in Noord-Amerika, Canada, Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Het kan verschillende bedrijven tot zijn klantenkring rekenen die in meerdere landen actief zijn. Zo heeft Total Safety meerdere internationale (petro)chemische concerns als klant en heeft het bijvoorbeeld dagelijks minstens veertig mensen aan het werk op het IPSC Shell in het centraal gereedschappen- en veiligheidsmagazijn. “Shell ontzorgen wij op het gebied van alle PBM’s, veiligheidsmateriaal en -diensten. Inmiddels zijn we meer dan vijftien jaar partner. Daar zijn we met recht trots op. Wij onderhouden deze PBM’s en geven deze uit voor zowel het dagelijks onderhoud als voor turnarounds. Zo helpen wij ook andere klanten in de (petro)chemie en energiesector.” Rotterdam is voor Total Safety een belangrijk gebied, al is het ook actief in de havens van Amsterdam, Delfzijl en Terneuzen. Ook heeft het een vaste groep werknemers gestationeerd op het IPSC Chemelot in Limburg. Volgens Van den Brule lopen de zaken voorspoedig. “Gedurende 2023 zagen we ons omzetcijfer significant toenemen, zodat we weer kunnen aanknopen met onze groei en onze omzet overstijgen van voor de coronaperiode. Dit was een moeilijkere periode voor onze industrie en klanten, en we zijn dan ook tevreden dat we deze periode achter ons kunnen laten en samen met onze klanten terug te groeien, om zo onze W3-missie ‘the Wellbeing of Workers Worldwide’ verder uit te dragen.”

Uitdaging

Van den Brule verklaart het succes doordat Total Safety geen producent is en dus merkonafhankelijk kan leveren. Ook beschikt het over een grote eigen vloot van meerdere tienduizenden verhuuritems. “Met een aantal toonaangevende fabrikanten zijn wij een duidelijk partnership aangegaan. Wij kunnen onze klanten zowel adviseren als beleveren. Ook belangrijk is dat wij over de landsgrenzen heen kunnen opereren. Hierdoor zijn wij in staat om Europese contracten aan te bieden, wat interessant is voor klanten die in verschillende landen actief zijn.” Het vinden van voldoende gekwalificeerde mensen is wel een uitdaging, erkent hij. “Dat is voor de hele branche een issue. Omdat wij in Nederland volgens het VCA-stelsel werken, zoeken en leiden wij Nederlandstalige mensen op. Dat bij turnarounds ook anderstaligen worden ingezet, is soms zorgwekkend. Ook anderstaligen moeten immers begrijpen wat het werk inhoudt en hoe dit veilig moet worden uitgevoerd. Het is een uitdaging om dat in goede banen te leiden.”

Trends

Als belangrijkste trend ziet Van den Brule de beschikbaarheid van data, connectiviteit en live reporting vanuit het werkveld. Hierdoor is de klant in staat om de ‘hands-on-tool-time’ verder te vergroten door bijvoorbeeld het sneller beschikbaar hebben van de werkvergunning. “Samen met de fabrikanten wordt meer en meer nagedacht over technologische oplossingen en digitalisering in deze. Op deze wijze borgen we ook de permanente beschikbaarheid van onder andere de noodzakelijke PBM’s.”

Langere lead time

Hij signaleert dat asset owners de periode tussen turnarounds willen verlengen. Normaal werden turnarounds altijd om de 3 à 4 jaar gehouden; nu wordt gekeken of dit om de 5 à 6 jaar mogelijk is. Van den Brule: “Dat kan conflict geven met het wettelijk kader. Asset owners willen natuurlijk voorkomen dat de license to operate komt te vervallen. Daarnaast: als installaties gedurende langere tijd worden gebruikt, neemt de kans op storingen toe. Daardoor moeten de branche snel kunnen schakelen. Dat geeft zowel druk op de beschikbaarheid van arbeidskrachten als op de supply chain. Die laatste is nog niet zoals deze zou moeten zijn. Kijk bijvoorbeeld naar levertijden van chips, batterijen en pid’s.”

Tot slot waarschuwt Van den Brule dat de chemiesector zelf ook scherp in het oog moet worden gehouden. “De sector kampt met een aantal uitdagingen, zoals beschikbaarheid van grondstoffen, energie- en loonkosten en overheidsingrijpen, waardoor de uitvoer en timing van onderhoudswerken en turnarounds momenteel worden beïnvloed.”

 

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!