Selecteer Pagina

Vos Zeildoek en Krimpfolie Projecten

door | 5 okt, 2021 | Bedrijveninfo

Maatwerk in zeildoek en krimpfolie

Vos Zeildoek en Krimpfolie Projecten in Barendrecht is een Nederlands familiebedrijf dat wereldwijd bekend is vanwege zijn hoogwaardige zeildoekproducten en krimpfolie. Het bedrijf is gespecialiseerd in het maken van tankoverkappingen en mag chemiereuzen zoals Exxon en Shell tot zijn klanten rekenen. “Onze producten besparen klanten veel tijd en geld. Wij denken oplossingsgericht mee en leveren altijd maatwerk.”

Tekst: Saskia Petit

Eigenaren van Vos Zeildoek zijn Rinus en Bianca de Jong. Rinus werkte jarenlang in de zeilmakerij van zijn vader en deed daar veel ervaring en expertise op. In 2000 besloten hij en zijn vrouw Bianca om voor zichzelf te beginnen in Barendrecht, onder de rook van Rotterdam. Naast zeildoekproducten en krimpfolie maakt het bedrijf ook spandoeken en waarschuwingsborden en stickers (‘verboden toegang’, ‘explosiegevaar’) voor de industrie. Veel klanten zijn gevestigd op de Maasvlakte, maar inmiddels levert het bedrijf aan diverse internationale bedrijven uit de petrochemische industrie, transportsector, woningbouw en scheepsbouw.

Tankoverkappingen

Vos Zeildoek en Krimpfolie Projecten maakt zeildoekproducten voor diverse toepassingen, zoals afdekzeilen voor de aardappelindustrie en groente- en fruitopslag en schuifzeilen voor vrachtwagentrailers. Het bedrijf is gespecialiseerd in het maken van tankoverkappingen van pvc. Tankoverkappingen maken het mogelijk om zonder problemen een tijd- en kostenbesparend onderhoud aan opslagtanks uit te voeren. Deze overkappingen, die als een soort koffiefilter over de opslagtank heen gaan, zijn waterdicht en in korte tijd te produceren en te monteren. Het is een uniek product waar veel vraag naar is. Bianca de Jong: “In 2008 kregen wij de vraag van ExxonMobil of we iets konden ontwikkelen waarmee het onderhoud van grote opslagtanks eenvoudiger en goedkoper kon. Eens in de zoveel tijd moet een opslagtank opnieuw gereinigd, gestraald of geschilderd/gecoat worden. Dat kost veel tijd, zulke tanks zijn gigantisch, en het werk ligt stil als het hard waait, regent of sneeuwt. Met een tankoverkapping zoals wij die maken, heb je dat probleem niet. Je creëert met de overkapping een overdekte, vrije werkruimte in de tank waarin je onder alle weersomstandigheden kunt doorwerken. Dat bespaart bedrijven veel tijd en geld. De tankoverkapping is waterdicht en je kunt er de temperatuur in reguleren. Dat is een belangrijk voordeel voor bijvoorbeeld bedrijven in landen waar het heel warm of juist heel koud is. Denk aan raffinaderijen in Singapore of Noorwegen. De tankoverkappingen zijn bovendien herbruikbaar. Door de tank te overkappen tijdens de werkzaamheden voorkom je dat er spuitnevel of grit in de lucht terechtkomt. Dus het is duurzaam en ook nog beter voor het milieu.”

Eigenaren Rinus en Bianca de Jong

Krimpfolie

Familiebedrijf Vos Zeildoek Projecten houdt zich dagelijks bezig met zeildoek- en krimpfolietoepassingen. Dankzij hun jarenlange zeilmakerservaring kunnen Rinus en Bianca iedere klant maatwerk bieden. We hebben een fijne ploeg mensen om ons heen om dit te kunnen realiseren. “Uniek aan ons bedrijf is dat wij zeildoek en krimpfolie met elkaar kunnen combineren. Krimpfolie is net als onze tankoverkappingen een manier om regen en wind buiten de deur te houden tijdens werkzaamheden. In tegenstelling tot zeildoek is krimpfolie maar één keer bruikbaar. Dat maakt het ook goedkoper. Na plaatsing wordt de krimpfolie verhit met een gasbrander, waardoor de folie krimpt en na afkoeling zijn stevigheid krijgt. Omdat krimpfolie zo flexibel is, kun je het bij allerlei projecten toepassen.

Zo zijn we gespecialiseerd in het inpakken van onder andere bruggen, fabriekshallen of industriële installaties waar onderhoud aan moet worden gepleegd. Door steigers te plaatsen en deze volledig in te pakken met krimpfolie, kunnen mensen daar schoon en droog werken. Wij hebben bijvoorbeeld twee bruggen in Rotterdam, de Hef en de Willemsbrug, volledig ingepakt met krimpfolie en de daken en vloeren voorzien van custom made zeildoek. Op deze manier konden de noodzakelijke straal- en spuitwerkzaamheden aan de bruggen op tijd en volgens de gestelde milieueisen worden uitgevoerd. Het ziet er heel bijzonder uit. We werden vergeleken met de kunstprojecten van Christo, die bekende gebouwen zoals de Rijksdag in Berlijn inpakte.”

Betrokken

Vos Zeildoek denkt oplossingsgericht mee met de klant en blijft actief betrokken bij het onderhoud van zijn producten. “Het is geen broodje kaas dat je bij ons koopt. Na plaatsing van een tankoverkapping houden we contact met onze klanten”, vertelt Bianca. “Je moet je voorstellen dat het bij sommige tankoverkappingen gaat om gigantische, ronde zeildoeken met een diameter van wel 70 meter. Zo’n doek heeft een oppervlakte van bijna twee voetbalvelden. Deze moeten lang meegaan en meerdere malen gebruikt kunnen worden. Het is belangrijk dat zulke overkappingen op de juiste wijze worden gemonteerd en gedemonteerd. Daar ondersteunen wij onze klanten graag bij. Elk project is anders, dat maakt ons werk heel afwisselend en uitdagend. Onze kracht is dat we innovatief zijn en snel kunnen schakelen. Voor ieder probleem kunnen wij samen met de klant een oplossing bedenken.”

De Hef in Rotterdam werd door Vos Zeildoek en Krimpfolie Projecten ingepakt als een kunstwerk van Christo.

 

 

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!