Selecteer Pagina

Voortman De Haven

door | 12 sep, 2022 | Bedrijveninfo

Voortman De Haven gaat voor de lange termijn 

Solide en betrouwbaar in product en partnerschap 

Als bedrijf beschikt Voortman De Haven over dezelfde eigenschappen als de metalen constructies die het produceert en monteert. “Wij willen herkend worden als een solide en betrouwbare partner”, zegt directeur Peter van der Burg daarover. “Wij zijn niet van het hapsnap werk, maar zetten in op relaties voor de lange termijn.” 

Tekst: Erik Stroosma

Dat Voortman De Haven die woorden in de praktijk waarmaakt, blijkt wel uit de lange tijd (zestig jaar) dat het bedrijf bestaat. “Dat bereik je alleen als klanten graag bij je terugkomen voor een volgend project”, aldus Van der Burg. “Daarom doen we wat we beloven en eindigt onze service niet bij de oplevering. Elk project wordt altijd geëvalueerd met onze klanten, om te garanderen dat zij voor honderd procent tevreden zijn over ons werk.” De klanten waarover Van der Burg spreekt zijn ondernemingen die actief zijn in de (petro)chemie, de offshore en energiebranche. Daarvoor produceert en monteert het Maassluise bedrijf constructies van staal, rvs en aluminium en verzorgt het desgewenst onderhoud op locatie. 

Sinds twee jaar doet Voortman De Haven dat onder de vlag van de Voortman Steel Group. Die onderneming bestaat uit drie divisies: machinebouw, staalbouw en bouw. Samen met Voortman Steel Machinery, Voortman Steel Construction en Voortman Design and Build behoort Voortman De Haven tot de belangrijkste werkmaatschappijen van de groep. De oorsprong van Voortman ligt in Twente. Van daaruit groeide het uit tot een bekende speler in de Europese staalindustrie en een wereldwijde leverancier van staalbewerkingsmachines, met vestigingen in onder andere de Verenigde Staten, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Australië. 

Directeur Peter van der Burg van Voortman De Haven: “Onze service eindigt niet bij de oplevering.”

Integrale aanpak 

Samen met zusterbedrijf Voortman Steel Construction vormt Voortman De Haven de staalbouwdivisie van de groep. Van der Burg: “Met moderne productiefaciliteiten in Maassluis en Rijssen en een productiecapaciteit van ongeveer 40.000 ton staal per jaar kunnen we grote volumes produceren met korte doorlooptijden. Of het nu gaat om ondersteunende staalconstructies voor installaties en leidingbruggen of complete gebouwen, voor al die projecten kunnen klanten bij ons terecht. Daarbij hanteren wij een integrale aanpak waarbij we een project vanaf het ontwerp tot en met de realisatie kunnen verzorgen. Bij die aanpak profiteren klanten niet alleen van schaalvoordelen op het gebied van productie, maar ook op het vlak van engineering, projectmanagement en montage. Samen met onze collega’s in Rijssen ontwerpen, produceren en leveren we kwalitatief hoogwaardige stalen producten voor de markten waarin we actief zijn. Voor Voortman Steel Construction is dat ook de utiliteitsbouw.” 

Haven, industrie en offshore 

Voor Voortman De Haven vormen de (petro)chemie, de offshore en energiebranche al jaren de belangrijkste werkgebieden. “Wij zijn sinds 1962 actief in het Rotterdamse havengebied en hebben daar een goede naam opgebouwd”, geeft Van der Burg aan. “Een groot voordeel daarbij is dat onze productielocatie op een steenworp afstand van de buitenhaven van Maassluis ligt. Grote constructies kunnen we daardoor direct verschepen. Van schetsontwerpen tot en met complete turn-key projecten, zoals bordessen, leidingbruggen, leuningwerken, kooiladders, tank- en bordestrappen, rvs en stalen tanks en trechters; we doen het allemaal. Verder verzorgen we onderhoud, reparatie, passen we bestaande constructies aan en kunnen we bovendien complete staalbouwprojecten realiseren. Daarnaast zijn we gespecialiseerd in het uitwerken, produceren, mobiliseren en demobiliseren van gecertificeerde staalconstructies voor de offshore. Denk daarbij aan grillages, lifting equipment, spreader beams, chutes, piping, enzovoorts. Ook voor zogenoemde specials en maatwerk weten onze klanten ons te vinden. Wij staan bekend om ons probleemoplossend vermogen en we zijn pas tevreden als de oplossing voor een vraagstuk is gevonden.” 

Hoogste kwaliteitseisen 

Voor de energiesector levert Voortman De Haven onderdelen voor hoogspanningsstations. Van der Burg: “Bij die projecten zijn we betrokken in het bouwteam en denken we actief met opdrachtgevers mee. Bedrijven in de energiesector stellen hoge eisen aan de te leveren producten, zowel op het gebied van kwaliteit als veiligheid. Wij voldoen aan die strenge specificaties en kunnen dit aantonen met certificeringen. Daarbij voldoen onze producten niet alleen aan de hoogste kwaliteitseisen, ze hebben ook een hoge afwerkingsgraad.” 

Van der Burg benadrukt dat kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid, bij alles wat de Voortman Steel Group doet, de hoogste prioriteit hebben. “Wij streven voortdurend naar verdere verbetering van die kerngebieden. Alleen zo kunnen we blijvend de kwaliteit leveren die klanten verwachten, garant staan voor de veiligheid van onze medewerkers en zorgen dat we de impact op het milieu zoveel mogelijk beperken.”

Sterk veiligheidsbewustzijn 

“Als het om veiligheid gaat, zetten we hoog in”, vervolgt Van der Burg. “We werken continu aan het verder optimaliseren van ons veiligheidsbewustzijn en -gedrag. Als een van de weinige staalbouwers hebben wij een VCA-P- en Safety Culture Ladder Level 3- certificering waarmee wij kunnen laten zien, dat de directie en medewerkers, de normen voor veiligheid, gezondheid en milieu bij het uitvoeren van werkzaamheden volledig beheersen. Van de engineerings- tot en met de montagefase zijn wij doordrongen van een sterk veiligheidsbewustzijn.” 

 

 

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!