Selecteer Pagina

Voorsorteren op de toekomst

door | 26 okt, 2023 | Uitgelicht

LBC Tank Terminals is doende de opslagterminal in Rotterdam grondig te vernieuwen. Ook bereidt het bedrijf zich voor op de op- en overslag van pyrolyse-olie. Cfo Niels van Bladeren vertelt over deze plannen en andere kansen die LBC in de markt ziet.

Binnen het bedrijf weten ze heel goed: LBC Tank Terminals is niet de grootste speler in de tankopslagmarkt. Het streeft er daarom naar succesvol te zijn door zich te specialiseren in iets specifieks: de op- en overslag van vloeibare bulkchemie en producten die uit de energietransitie voortkomen. Sinds een kleine tien jaar volgt het bedrijf een strategie waarbij het zich op deze expertise richt. “Op eetbare oliën na bestaat bijna alle vloeibare bulk uit gevaarlijke stoffen. Voor de behandeling ervan moet je aan strenge eisen voldoen. Onze kennis en ervaring zit in het ontwerpen van de juiste infrastructuur hiervoor en de veilige operatie ervan. Wij onderscheiden ons ermee in de markt. Dat werkt goed. Binnen de industrie hebben wij hiermee een naam opgebouwd”, verklaart Niels van Bladeren, cfo bij LBC.

Locaties

Het hoofdkantoor van het bedrijf is sinds 2021 in Rotterdam gevestigd, nadat de hoofdzetel in de jaren ervoor in Mechelen (B) was te vinden. Sinds ruim tien jaar is het voor circa tweederde in handen van twee Nederlandse pensioenfondsen. Het overige deel is eigendom van een Franse investeringsmaatschappij. Oorspronkelijk was LBC een Frans bedrijf, maar tegenwoordig heeft het geen banden meer met Frankrijk, waar het was gevestigd. In 2017 verkocht het zijn Franse, Spaanse en Portugese terminals, vertelt Van Bladeren. LBC heeft nu zeven opslagterminals die in Noord-Amerika en Europa zijn gevestigd: vier in de Verenigde Staten, twee in Antwerpen en één aan de Oude Maasweg in Rotterdam.

Meer lezen? Neem dan een abonnement op Europoort Kringen!

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!