Selecteer Pagina

VOMI Veilig afgerond

door | 6 apr, 2023 | Nieuws, Petrochemie, Veiligheid

Vomi Veilig

Archieffoto VOMI

Met een informatiebijeenkomst is VOMI Veilig onlangs afgerond. VOMI is nu doende om een rapport op te stellen, met daarin onder meer verbeterpunten.

VOMI Veilig is het programma dat het veiligheidsbewustzijn en de actiegerichtheid moet versterken bij het onderhoud van procesinstallaties. Het ging in februari vorig jaar van start. 

Methodiek Vomi Veilig

Ongeveer 25 veiligheidskundigen van de bij VOMI aangesloten contractors kwamen 31 maart jl. voor de afsluitende informatiebijeenkomst bijeen bij TCC in Rotterdam. Ze spraken er over de gebruikte systematiek. Daarin is de rol van de veiligheidskundige, zo bleek, niet gericht op het instrueren of controleren van de operationele teams. De veiligheidskundige is met name een gespreksleider en vertrouwenspersoon, waar de teams met hun zorgen terecht kunnen maar na acties worden uitgevoerd. Dit draagt bij aan de veiligheidsperceptie en een veilige werkvloer.

Verbeterpunten

VOMI Veilig bestond uit 19 pilots die onsite zijn uitgevoerd. Om precies te zijn ging het om 57 workshops waaraan ongeveer 150 deelnemers hebben meegedaan. Tussen de operationele teams de leiding en opdrachtgever vond telkens afstemming plaats over mogelijke verbeterpunten. Veelvoorkomende verbeteropties zullen in een rapport worden opgenomen waaraan VOMI nu werkt. De gedragskaarten een werkvormkaarten die bij VOMI Veilig zijn gebruikt kunnen vanaf deze maand van de website van VOMI worden gedownload.

Veiligheidsdag 2023

Op 22 juni aanstaande vindt de Veiligheidsdag plaats, die door de Stichting Veiligheid Voorop en VOMI wordt georganiseerd. De dag staat helemaal in het teken van de afstemming en communicatie van de contractor met de asset owner over verbeterpunten op brancheniveau.

Zie ook: Veiligheid is prio één

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!