Selecteer Pagina

Veiligheidsweek bij Neste

door | 28 apr, 2023 | Maintenance, Nieuws, Veiligheid

Veiligheidsweek

Foto: Neste

Neste houdt voor het eerst een veiligheidsweek. Er wordt onder andere stilgestaan bij de bevoegdheid die elke medewerker heeft om de werkzaamheden te stoppen als men vindt dat de veiligheid in het geding is.

Het Finse bedrijf heeft de veiligheidsweek in het leven geroepen zodat medewerkers veiligheidsrisico’s kunnen bespreken, zorgen uiten en kennisdelen. “Voor de duidelijkheid: bij Neste praten we dagelijks over veiligheid. Deze week benutten we om door aanvullende initiatieven verbetering te realiseren”, verklaart Bart Leenders van Neste op LinkedIn.

Lunch veiligheidsweek

“Ik had het voorrecht om alle arbeiders op de bouwplaats van ons uitbreidingsproject in Rotterdam een warme lunch aan te bieden. Vandaag stond in het teken van de ‘Stop Work Authority’, wat betekent dat iedere medewerker de bevoegdheid heeft om werkzaamheden te stoppen als men vindt dat de veiligheid kan worden verbeterd. Deze bevoegdheid geldt voor iedereen, ongeacht voor welk aannemersbedrijf je werkt”, aldus Leenders.

Discussie

Hij noemt het initiatief van het projectmanagement om de lunch te organiseren ‘een geweldig initiatief’. “De eerste discussie begon meteen aan tafel. Persoonlijk geniet ik altijd van deze gepassioneerde gesprekken omdat veiligheid niet altijd zwartwit is. Na een goed gesprek is er altijd een veilige weg vooruit: Dat is wat teamwork oplevert!”

Zie ook: Neste hervat productie na brand

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!