Selecteer Pagina

Unique Lights

door | 5 apr, 2022 | Bedrijveninfo

De juiste led-verlichting, voor iedere klant

Het in Sneek gevestigde Unique Lights ondersteunt industriële bedrijven met complete verlichtingstrajecten. “Op de StocExpo, dat komende maand in Rotterdam Ahoy wordt gehouden, zullen wij uitleg over ons gehele concept geven”, kondigt directeur/eigenaar André Feddema van Unique Lights aan.

Unique Lights is volgens André Feddema het langst bestaande led-bedrijf van Nederland. “We hebben veel aanbieders zien komen en gaan”, zegt hij. “Wij zijn meer dan zestien jaar geleden begonnen. De markt was er toen nog niet klaar voor, maar led-verlichting was ook nog niet klaar voor de markt. Nu is dat natuurlijk anders.” In de loop der jaren heeft Unique Lights zich volgens Feddema ontwikkeld van pionier naar professional. Het bedrijf heeft de switch gemaakt naar de zware industrie, waar het zich nu volledig op richt. “Wij staan bedrijven bij met advies, engineering, projectfinanciering en het leveren van producten. Wij zijn geen dozenschuivers, maar willen met onze klanten aan tafel schuiven om hun vragen of problemen te bespreken. Samen kijken wat de beste oplossing is voor de vraagstelling, en daarbij onderbouwen wij graag onze keuzes met lichtcalculaties en regelgeving. Onze kracht is de complete begeleiding op het gebied van verlichting. Wij zorgen voor de juiste plannen en de juiste verlichting, zodat de klant krijgt wat hij wil.”

Kwaliteitsverschil

“Wij bieden klanten een one-stop-shop model”, maakt Feddema duidelijk. “Klanten hebben één aanspreekpunt. Wij zijn een onafhankelijke partij, met in ons portfolio producten van verschillende producenten. Wij bieden verlichting van A tot Z, van het kantoor, de mast buiten op terrein tot explosieveilige verlichting. Wij kunnen alles leveren. Als het er niet is, zorgen wij voor maatwerk. Alle producten komen uit Europa; wij bieden niets aan dat uit China afkomstig is. Vaak zie je in armaturen kwaliteitsverschil; deze zijn dan gebaseerd op oude technieken en bestaande armaturen. Onze armaturen zijn speciaal voor led-verlichting ontwikkeld. Dat komt de duurzaamheid ten goede en zorgt ervoor dat wij op de lange termijn de beste en voordeligste oplossing kunnen bieden. Als we eenmaal met een klant in zee gaan, blijven wij er over het algemeen jarenlang aan verbonden. We koppelen steeds vaker onze verlichting aan intelligente systemen, zodat deze toepassingen veel meer comfort geven dan alleen licht.” Een toenemend aantal klanten maakt gebruik van wat Feddema ‘Light as a service’ (LAAS) noemt. “Dit komt erop neer dat wij de financiering van de led-verlichting op ons nemen, inclusief de garanties en onderhoud. Klanten kunnen vanaf dag één verdienen aan de besparingen die gehaald worden uit de kostenreductie van energie en onderhoud. Ik verwacht dat in de toekomst nog meer klanten van LAAS gebruik zullen maken.” Feddema wil nog een misverstand uit de weg ruimen: “Led is niet duur. Het is ook niet goedkoop, maar bijvoorbeeld de prijzen van conventionele en led-explosieveilige verlichting ontlopen elkaar niet veel. Ook explosieveilige verlichting kunnen wij compleet verzorgen.”

Voordelen

Tankterminals zijn een belangrijke klantengroep voor Unique Lights. “We hebben vorig jaar de verlichting van het eerste deel van de nieuwe tankterminal van Standic in Antwerpen volledig verzorgd. Dankzij deze verlichting is de veiligheid en de camerabeelden in de controlroom zeer scherp. Op de hele site is het zicht – inclusief de kleurherkenning – buitengewoon goed. Dat is van grote meerwaarde voor Standic, dat er dan erg tevreden mee is.” Hij merkt dat ook bestaande tankterminals de omslag naar led-verlichting aan het maken zijn. Dat is ook logisch gezien de voordelen, vindt hij: “Lampen bij een tankterminal hebben veel branduren. Conventionele lampen moeten echter vaak worden vervangen. Door voor led te kiezen, besparen tankterminals op energie en onderhoudskosten. Ook is de werkomgeving een stuk veiliger. Een investering in led-verlichting is redelijk snel terugverdiend; sneller dan veel bedrijven denken. Zeker nu, met de stijgende energieprijzen. Maar naast de financiële voordelen is led-verlichting natuurlijk goed voor de uitstraling en MVO-strategie van een bedrijf.”

StocExpo

Naast Standic kan Unique Lights nog veel meer gerenommeerde bedrijven uit de opslagtanksector tot zijn klantenkring rekenen. “Ook voor Rubis Terminal in Rotterdam verzorgen wij al jaren als partner de verlichting, en voor de nieuwbouw gaan wij dat weer doen. Verder bedienen wij LBC, HES, ETT-VTTI, Vopak België en ook hebben wij de verlichting geleverd voor de bouw van de hydrocracker bij ExxonMobil. Veelal worden wij in het voortraject bij projecten betrokken.” Op de vakbeurs StocExpo, die van 23 tot en met 25 mei in Rotterdam Ahoy wordt gehouden, is Unique Lights een van de deelnemers. “We nemen bezoekers mee in onze complete aanpak van verlichtingsprojecten. Welke producten bieden wij en waar worden deze toegepast? Bezoekers kunnen zelf de kwaliteit ervaren van onze led-lampen. Ook kunnen ze nieuwe producten bekijken. Wij verwachten ook bezoek van veel bestaande klanten. Het belooft een mooi evenement te worden en wij kijken ernaar uit!”

Unique Lights

StocExpo stand F18

Toekomstige groeimarkt

Een belangrijke nieuwe groeimarkt voor Unique Lights is de energiesector. “Denk bijvoorbeeld aan de transformatorstations die worden gebouwd om de energievoorziening te waarborgen . Daarvoor wordt kwaliteitsverlichting gevraagd”, zegt André Feddema van het bedrijf. Hij zegt daarnaast veel werk te verwachten uit nieuwbouwprojecten in het Midden-Oosten. 

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!