Selecteer Pagina

Uitbreiding Tweede Maasvlakte voor energietransitie

door | 26 jun, 2023 | Energie, Infrastructuur, Nieuws

Energietransitie

Foto: Havenbedrijf Rotterdam/Jerry Lampen

Het Havenbedrijf Rotterdam breidt de Tweede Maasvlakte uit met ongeveer 40 hectare nieuw terrein. Door de energietransitie is er veel vraag naar ruimte in het havengebied.

Voor de uitbreiding heeft het Havenbedrijf Rotterdam een overeenkomst getekend met Boskalis. Het gaat om de aanleg van nieuw terrein in het noordwesten van de Prinses Alexiahaven. Voor het creëren van het nieuwe land zal onder meer zand worden gebruikt dat is gewonnen bij het verdiepen van de Prinses Amaliahaven. Het nieuwe terrein moet eind dit jaar klaar zijn.

Energietransitie

Volgens het havenbedrijf is door de energietransitie er veel behoefte aan terreinen in het havengebied. Omdat de hoeveelheid uit te geven ruimte in de haven schaars is, is besloten de Tweede Maasvlakte hiervoor uit te breiden. Bedrijven hebben inmiddels concrete belangstelling, laat het havenbedrijf weten.

Infrastructuur

Voordat de eerste bedrijven zich op het nieuwe terrein zullen vestigen, zal een aantal jaar verstrijken. Die tijd is nodig om de terreinen aan te leggen en te laten inklinken. Ook moeten nog nieuwe wegen en andere infrastructuur worden aangelegd, zoals transportleidingen en nutsvoorzieningen.

Zie ook: Havenbedrijf kiest aannemerscombinatie voor sleperskade

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!