Selecteer Pagina

Toegangsbeveiliging Logistiek Park Moerdijk

door | 5 okt, 2023 | Haven, Nieuws, Veiligheid

Foto: Havenbedrijf Moerdijk

Het Havenbedrijf Moerdijk heeft een raamovereenkomst gesloten met Bavak Security Group voor het beveiligen van het nieuwe Logistiek Park Moerdijk (LPM). Er komt onder meer toegangsbeveiliging.

Een aanbestedingsproces heeft geleid tot deze beslissing om met het beveiligingsbedrijf in zee te gaan.  “Gebaseerd op een strategie van ‘je komt er wel op, maar niet ongezien vanaf’, is ons primaire doel om voor het LPM eenzelfde niveau van ‘excellente veiligheid’ te realiseren als in de rest van Port of Moerdijk”, zegt Paul Dirix (ceo Havenbedrijf Moerdijk) “en Bavak kwam daarvoor met hun bewezen expertise en toewijding op het gebied van fysieke beveiligingsmaatregelen als beste uit de bus.”

Toegangsbeveiliging

Bavak gaat een breed scala aan beveiligingsmaatregelen op zich nemen, waaronder toegangsbeveiliging met behulp van ‘speedgates’ en ANPR (automatic number plate recognition) bij  de interne baan en alle in- en uitgangen van het logistieke complex. Ook zullen multisensorcamera’s in het openbare gebied in het LPM worden opgehangen. Nu Bavak deze taken op zich heeft genomen, draagt het ook verantwoordelijkheid om deel te nemen aan het bouwteam en zal het nauw gaan samenwerken met de huidige beheerpartij in de haven van Moerdijk. De beveiligingsmaatregelen zullen stapsgewijs worden doorgevoerd, laat het Havenbedrijf Moerdijk weten.

Zie ook: Havenbedrijf Moerdijk bindt strijd aan met wild parkeren

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!