Selecteer Pagina

‘Te weinig bedrijven lid van FERM’

door | 19 jan, 2024 | Nieuws, Veiligheid

FERM

Arjen Littooij (foto: Marieke Odekerken/VRR)

“Ik vind dat er op dit moment te weinig bedrijven lid zijn van FERM om goed met elkaar op te kunnen trekken in onze gezamenlijke strijd tegen cybercriminaliteit.” Dit zegt Arjen Littooij, algemeen directeur van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR).

“Natuurlijk lost FERM je probleem niet op, maar het helpt jouw bedrijf en ons allemaal in het weerbaarder maken van de Rotterdamse haven tegen cyberaanvallen. Aanvallen die in aantallen blijven toenemen, alleen al door de opkomst van artificial intelligence. Het wordt gewoon steeds eenvoudiger om bij bedrijven binnen te komen”, aldus de VRR-directeur. Littooij doet zijn uitspraken in het boek ‘Cyber aan de Maas’ van onder meer FERM, dat hierover op haar website bericht.

Kennis delen FERM

“Nog lang niet alle bedrijven zijn bij FERM aangesloten, terwijl je er echt voor een dubbeltje op de eerste rang zit als het gaat om het delen van informatie en kennis rond cyberveiligheid”, vindt Littooij. “Wat ik niet wil, is dat bedrijven zich pas aansluiten nádat zich bij hen een crisis heeft voltrokken. Dan ben je te laat. Cyber is geen ver-van-je-bedshow; het overkomt vandaag je buurman, morgen kan het zomaar jouw beurt zijn. Leg dus niet alleen goede sloten op je poorten, zorg ervoor dat ook de digitale poorten goed afgesloten zijn.”

Zie ook het interview met Arjen Littooij en Edith van der Reijden in de decembereditie van Europoort Kringen.

 

 

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!