Selecteer Pagina

Sterke daling klachten over stof

door | 13 nov, 2023 | Haven, Nieuws

Het aantal klachten over stof door omwonenden is de laatste jaren behoorlijk gedaald. Bedrijven hebben geïnvesteerd in manieren om het verwaaien van droge bulk te voorkomen.

De voorbije jaren was er vooral in Hoek van Holland sprake van overlast. “In 2020 liep het echt uit de hand. Ramen en buitenmeubels hadden bijna continu een zwarte laag en het aantal klachten over stof liep in dat jaar op tot meer dan duizend”, zegt Pieter Heyne, projectleider omgevingsvergunningen bij DCMR in een artikel van RPPC en het Havenbedrijf Rotterdam.

Klachten over stof

Voor de milieudienst was dit aanleiding om de vergunningen aan te scherpen en te gaan handhaven, zegt René Kuijper, programmamanager gemeentelijke dossiers bij DCMR. Sindsdien is het aantal klachten gedaald tot 69 in 2021 en 38 in 2022. Dit jaar zijn er tot nu toe 26 klachten over stof binnengekomen. Kuijpers: “Dat vinden we nog steeds teveel, maar gelukkig is er sprake van een sterke daling. De terminals investeren en doen hun best om verwaaien te voorkomen. Punt van aandacht is dat stuwadoors bij de boeien en palen ‘wellicht te weinig rekening met verwaaiing houden’.

Zie ook: DCMR wil voorzorgsbeginsel verankeren

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!