Selecteer Pagina

Spierings clusterregisseur voor Rotterdam-Moerdijk

door | 9 okt, 2023 | Energie, Haven, Nieuws

Foto: ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Anne-Marie Spierings (Deltalinqs Climate Program) is aangesteld als clusterregisseur voor het industriecluster Rotterdam-Moerdijk. Haar taak is knelpunten in de energietransitie op te lossen en te sturen op voortgang.

Minister Micky Adriaansens van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft vorige week vijf clusterregisseurs benoemd voor de vijf industriële gebieden: Noord-Nederland, het Noordzeekanaalgebied, Chemelot, Zeeland-West Brabant en Rotterdam-Moerdijk.  Deze clusterregisseurs houden de voortgang van projecten in de gaten en lossen knelpunten rond de investeringen in de energie-infrastructuur op tussen bijvoorbeeld bedrijven, overheden en netbeheerders.

Clusterregisseur

“Alle partijen willen de energietransitie in ons cluster zo snel mogelijk realiseren. Iedereen heeft daarbij zijn eigen regels, taal en gewoonten. Ik zie het slaan van bruggen daartussen als belangrijke manier om samen te versnellen. Het gaat erom dat we zoeken naar hoe het wél kan, in plaats van veel tijd te steken in het benadrukken wat er niet kan of wat we niet willen”, zegt Anne-Marie Spierings.

Zie ook: Spierings opvolger Krekt bij Deltalinqs

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!