Selecteer Pagina

Sleutels Portlantis overhandigd

door | 7 jun, 2024 | Haven, Nieuws

Portlantis

Het Havenbedrijf Rotterdam heeft de sleutels overhandigd gekregen van het nieuwe ervaringscentrum Portlantis. In 2025 gaat het open voor publiek.

Contractmanager André Riethoff van het Havenbedrijf Rotterdam had de eer om de symbolische sleutel van Portlantis in ontvangst te nemen van Mark van Heezik, projectleider van aannemer G. Van der Ven BV. De sleutel heeft de vorm van een steeksleutel, wat symbool staat voor de volgende fase in de ontwikkeling van het pand.

Aandacht Portlantis

Portlantis wordt het nieuwe ervaringscentrum van de Rotterdamse haven, ter vervanging van Futureland. Ook zal EIC Mainport Rotterdam zich in het complex vestigen. Portlantis is interactief van opzet en vertelt bezoekers het verhaal van wat de haven is, wat er gebeurt en wat de betekenis ervan is voor ons dagelijks leven. Ook is er aandacht voor de transformaties Die In de haven plaatsvinden.

Ontwerp

Architectenbureau MVRDV, bekend van de Markthal en Depot Boijmans van Beuningen, heeft de taak op zich genomen om Portlantis te ontwerpen. Het is gebouwd langs de buitenste rand van de Tweede Maasvlakte tegen het duin aan. Volgens planning opent het complex volgend jaar zijn deuren.

Zie ook: Pand EIC te koop

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!