Selecteer Pagina

Shell sluit contract voor Holland Hydrogen I

door | 13 mrt, 2024 | Nieuws, Petrochemie, Waterstof

Holland Hydrogen I

Medewerkers van Shell en Worley op het bouwterrein van Holland Hydrogen I. (Foto: Worley)

Worley is door Shell een contract gegund voor de groenewaterstoffabriek Holland Hydrogen I. Deze wordt op de Maasvlakte gebouwd.

In de overeenkomst is afgesproken dat Worley het gedetailleerde design en de inkoop zal verzorgen voor Holland Hydrogen I. Daarnaast is het verantwoordelijk voor de ondersteunende diensten voor het bouwbeheer. Hieronder valt ook de integratie van belangrijke leveranciers en andere assets, zoals offshore windenergie, pijpleidingen, het elektriciteitsnet en de raffinaderij van Shell. Worley  gaat deze opdracht uitvoeren vanuit zijn kantoor in Den Haag en vestiging in Mumbai.

Holland Hydrogen I

Worley en Shell waren eerder al een samenwerking aangegaan voor de eerste engineeringdiensten voor dit project. Mark Trueman, group president van Worley, is blij met de voortzetting: “Het Holland Hydrogen I-project is een goed voorbeeld van het diepe partnership tussen beide bedrijven, dat nodig is voor de ontwikkeling van innovatieve grootschalige infrastructuur voor groene waterstof. Wij danken Shell voor het vertrouwen in ons kunnen en kijken ernaar uit om met Shell en belangrijke leveranciers samen te werken aan de oplevering van dit belangrijke project.”

60.000 kilo waterstof

Shell bouwt op de Maasvlakte een 200 MW electrolyser, die zal worden gevoed door offshore windstroom. Als het project is opgeleverd, wordt het de grootste commerciële groene waterstoffabriek van Europa . Dagelijks gaat het 60.000 kilo waterstof produceren, wat voldoende is om 2.300 waterstoftrucks van brandstof te voorzien.

Zie ook: Shell vindt afnemer pyrolyse-olie

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!