Selecteer Pagina

Shell opent biobrandstoffenlab

door | 25 mrt, 2024 | Duurzaamheid, Nieuws, Petrochemie

Biobrandstoffenlab

Foto: video Shell/LinkedIn

Shell heeft bij de raffinaderij in Pernis een deel van het bestaande laboratorium omgebouwd tot een biobrandstoffenlab. Er worden grondstoffen getest voor de nieuwe biobrandstoffenfabriek.

Het gaat om een apart gedeelte in het bestaande laboratorium van het Shell Energy and Chemicals Park Rotterdam, dat is omgebouwd tot een biobrandstoffenlab. Er kunnen monsters van biologische afvalresten worden getest voor de biobrandstoffenfabriek. Hoewel deze nog niet is opgeleverd, zijn medewerkers al begonnen met het uitvoeren van testen. Voordat zij met de nieuwe apparatuur aan de slag gingen, hebben zij een training ondergaan.

Biobrandstoffenlab

In het najaar van 2021 startten de bouwwerkzaamheden voor de biobrandstoffenfabriek, die op het terrein van Shell Pernis wordt gebouwd en de naam ‘HEFA’ heeft gekregen. De biobrandstoffenfabriek krijgt een capaciteit van 820.000 ton per jaar. Het wordt de grootste fabriek in zijn soort voor de productie van duurzame vliegtuigbrandstof en hernieuwbare diesel. Naar verwachting gaat de plant in 2024 in bedrijf. De brandstoffen worden gemaakt uit afval, zoals gebruikt frituurvet, dierlijk vet en andere industriële en agrarische restproducten.

Zie ook: Installatie fornuis voor biobrandstoffenfabriek

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!