Selecteer Pagina

Shell contracteert Stork voor Holland Hydrogen I

door | 15 dec, 2023 | Nieuws, Petrochemie, Waterstof

Holland Hydrogen I

Foto: Stork/LinkedIn

Stork heeft een contract bij Shell in de wacht gesleept voor de bouw van Holland Hydrogen I op de Maasvlakte. De technisch dienstverlener laat weten trots te zijn dat het is geselecteerd.

Het contract werd eerder deze maand bekendgemaakt. Stork gaat de piping, mechanical, electrical installations & instrumentation bij de nieuwe groenewaterstoffabriek verzorgen. “Bij Stork zijn we trots te zijn geselecteerd als constructiepartner voor dit belangrijke energietransitieproject. Het ondersteunt Shells reis naar een op waterstof gebaseerde economie”, zegt Feike Nauta, regional director business development & strategy bij Stork op LinkedIn.

Holland Hydrogen I

Shell maakte in de zomer van 2022 bekend een definitieve investeringsbeslissing te hebben genomen voor de bouw van Holland Hydrogen I. Op de Tweede Maasvlakte komt een 200 MW electrolyser, die dagelijks 60.000 kilo waterstof produceert. Via de HyTransPort-pijpleiding zal de waterstof naar de raffinaderij in Pernis worden getransporteerd. Daar zal de groene waterstof deels de grijze waterstof vervangen die nodig is voor de productie van benzine, diesel en kerosine. Op termijn kan de groene waterstof worden gebruikt voor het vergroenen van het wegvervoer.

Zie ook: Een nieuwe filosofie voor operatie en onderhoud

 

 

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!