Selecteer Pagina

Schadevergoeding voor Uniper

door | 29 feb, 2024 | Energie, Nieuws

Schadevergoeding

Uniper ontvangt 165,3 miljoen euro aan schadevergoeding van de staat. Dit heeft minister Rob Jetten in een brief aan de Tweede Kamer laten weten.

De Nederlandse staat heeft de op kolen draaiende energiecentrales in Nederland een productiebeperking opgelegd. Ter compensatie ontving RWE hiervoor eerder een bedrag van 331,8 miljoen euro. Nu is bekendgemaakt dat Uniper voor het beperken van de productie van de energiecentrale op de Maasvlakte een schadevergoeding van 165,3 miljoen euro krijgt uitgekeerd.

Schadevergoeding

De drie centrales mochten in 2022 maar op 35 procent van hun vermogen draaien. Na de Russische inval in Oekraïne stegen de gasprijzen sterk en gaf Jetten de centrales toestemming om weer maximaal te produceren. Voor de tijd dat de productie aan banden werd gelegd, keert de Nederlandse overheid een schadevergoeding uit. Alleen Onyx, eigenaar van een energiecentrale in de Rotterdamse haven, is nog in afwachting van de hoogte van de schadevergoeding. Het ligt in de lijn der verwachting dat KPMG hierover binnenkort een financiële rapportage klaar heeft.

Zie ook: Uniper haalt duurzaamheidsambities naar voren

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!