Selecteer Pagina

RTHA start waterstofproeven

door | 22 sep, 2023 | Nieuws, Waterstof

Foto: RTHA

Rotterdam The Hague Airport (RTHA) start met een aantal waterstofproeven. Het vliegveld zegt zich voor te bereiden op duurzame vormen van vliegen.

Daarvoor voert het een aantal aanpassingen door op de luchthaven. Dit jaar wordt begonnen met het realiseren van een tankopslagfaciliteit met een capaciteit van 125 liter vloeibare waterstof. Hierop volgend zal er een proef van start gaan waarbij een drone van het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium (NLR) op waterstof gaat vliegen. Dit moet duidelijk maken welke operationele aspecten er komen kijken bij het vliegen met waterstof en het opslaan ervan op het luchthaventerrein.

Waterstofproeven

De luchthaven wil de faciliteiten in de toekomst ook beschikbaar stellen aan andere partijen die onderzoek doen naar vliegen op waterstof. Royal HaskoningDHV heeft onderzoek gedaan naar de veiligheidsafstanden voor de tankopslag en tankwagen ten opzichte van de gebouwen in de omgeving. Voor de waterstofproef heeft RTHA een ‘wijziging omgevingsvergunning milieu’ nodig, waarvoor het de aanvraag bij de gemeente Rotterdam heeft ingediend. De luchthaven hoopt begin volgend jaar met de tests te kunnen starten.

Zie ook: Substation voor Holland Hydrogen I

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!