Selecteer Pagina

Renovatie Rozenburgsesluis deels afgerond

door | 14 mrt, 2024 | Infrastructuur, Maintenance, Nieuws

Renovatie

Foto: Havenbedrijf Rotterdam/Steven de Mos

Het Havenbedrijf Rotterdam heeft de renovatie van de Rozenburgsesluis deels afgerond. De sluis is voorzien van nieuw remmingwerk.

De Rozenburgsesluis is de enige sluis in de haven van Rotterdam. Aan de noordelijke kant is deze voorzien van nieuw remmingwerk. Dit was bekleed met azobehout en van boven tot onder gestapeld. Het nieuwe remmingswerk is volledig van staal. De fenderrekken worden bekleed met kunststof en zullen niet helemaal worden gestapeld. Volgens het Havenbedrijf Rotterdam is dat aanzienlijk duurzamer.

Proef

In een aantal proefvakken in het remmingwerk is ander materiaal gebruikt, zoals bamboe, hergebruikt azobehout en kunststof. Dit betreft een proef die moet uitwijzen welke materiaal het beste kan worden toegepast voor het bouwen van ander remmingwerk.

Tweede fase renovatie

Hiermee is de eerste fase afgerond van de renovatie van de vijftig jaar oude sluis. In de loop van dit jaar begint het havenbedrijf met de tweede fase. Het is bezig het contract hiervoor af te ronden en zal dit aanbesteden. In deze fase van de renovatie zullen de twaalf sluisdeuren en bruggen worden gerenoveerd en geconserveerd, bouwkundige aanpassingen worden gedaan, wegen worden aangepast en zal de sluis bediening op afstand krijgen. De totale renovatie moet in 2026 zijn afgerond.

Zie ook: Tweede proef met cementloos beton

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!