Selecteer Pagina

Reders kiezen voor groene methanol

door | 1 aug, 2023 | Duurzaamheid, Energie, Nieuws

Foto: X-Press Feeders

OCI Global verwelkomt meerdere reders als klant voor de afname van groene methanol voor hun schepen. Onlangs is met X-Press Feeders uit Singapore een overeenkomst gesloten.

Het Nederlandse bedrijf OCI is ‘s werelds grootste producent van duurzame methanol. Het wist recent Maersk als klanten te strikken voor het bunkeren van deze groene brandstof voor het eerste containerschip dat op deze brandstof gaat varen. Dit schip wordt voor het eind deze maand in de haven van Rotterdam verwacht.

Groene methanol

Ook heeft OCI een overeenkomst gesloten met Unibarge. Dit Nederlands-Zwitserse bedrijf is actief in de binnentankvaart en prepareert een bunkerschip voor het leveren van groene methanol van OCI als brandstof aan de scheepvaart. Het in Singapore gevestigde X-Press Feeders wil vanaf het tweede kwartaal van volgend jaar een eerste hybride schip op de groene brandstof laten varen. Daarnaast wordt het schip door een andere brandstof aangedreven. In totaal heeft de reder veertien van dit soort schepen in bestelling.

Zie ook: 24 miljoen voor onderzoek naar varen op methanol

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!