Selecteer Pagina

Rebo

door | 1 dec, 2022 | Bedrijveninfo

Technisch labelsysteem SMS-R1 van Rebo is enig in zijn soort 

Flexibel zelf labels printen voor elk bedrijf 

Rebo is een in Soest gevestigd familiebedrijf. Als relatief kleine onderneming ontwikkelde het zich tot een belangrijke producent en leverancier van sign- en labelsystemen voor de industrie. In de bijna 50 jaar dat Rebo bestaat, bouwde het een groot klantenbestand op in Nederland en wordt het bedrijf wereldwijd vertegenwoordigd door een groeiend distributeursnetwerk. 

“Het belangrijkste doel van Rebo-producten is gebruikers in staat stellen om op hun eigen locatie on demand signs en labels te produceren in aantallen en kwaliteit waar de toepassing om vraagt”, vertelt directeur Roel Richmond. “Onze producten maken het voor de klant mogelijk om de voorraad labels laag te houden, flexibel in te spelen op de labelbehoefte, de kosten te verlagen en de veiligheid en productiviteit bij bedrijven te verhogen.” In de loop der jaren deed Rebo veel kennis op van labeltoepassingen in de industrie. Dat leidde tot het ontwikkelen en produceren van een eigen printsysteem: SMS-R1. “Door jarenlange ervaring in deze markt en het luisteren naar de wensen van klanten heeft dit geresulteerd in een desktopprinter die vrijwel alle sign- en label toepassingen aankan”, zegt Richmond. 

Onbeperkte mogelijkheden 

De SMS-R1 van Rebo is een print- én plotsysteem dat tot 14 kleuren kan printen en tegelijkertijd vrijwel elke vorm kan uitsnijden. Richmond: “Dat biedt onbeperkte mogelijkheden voor eindgebruikers, zoals voor veiligheidssignaleringen, procesmarkeringen voor leidingen, tanks en kleppen, identificatie van onderdelen en producten, onderhoud-labels en elektrotechnische markeringen. Voor de SMS-R1 is een groot aanbod aan printmaterialen in diverse kleuren beschikbaar en voor elke industriële toepassing. Daarbij moet je denken aan onder andere extra sterk klevend vinyl en polyester voor moeilijke oppervlakken, metaaldetecteerbare labels voor de voedingsindustrie, materiaal voor langdurige buitentoepassingen en glow-in-the-dark voor markeringen bij kans op lichtuitval.” 

Geavanceerde technische labelsystemen 

In de begindagen van Rebo kwam de meeste vraag vanuit de veiligheids- en logistieke sector. Naarmate de jaren verstreken werden de producten meer en meer gebruikt door productiebedrijven, de verwerkings- en petrochemische industrie en onderhoudsbedrijven. “In de moderne industrie heeft een verschuiving plaatsgevonden van eenvoudige labeltoepassingen naar geavanceerde technische labelsystemen”, legt Richmond uit. “Labels in een technische omgeving hebben als belangrijkste functies het geven van veiligheidswaarschuwingen en machine-instructies en het mogelijk maken van onderdelenidentificatie. De verandering zit in de methoden die worden gebruikt om de labels zelf in huis en on-site te kunnen produceren. Voorgedrukte etiketten laten geen wijzigingen toe en vereisen grote volumes om het betaalbaar te houden. Kasten vol met labels, maar toch misgrijpen omdat er een wijziging is doorgevoerd. Dat is verspilling van geld en materiaal. Een eigen sign- en labelsysteem voorkomt dit en sluit bovendien aan bij de heersende just-in-time trend in de industrie.” 

Ideaal product 

In het onderhoudsproces speelt technische labeling volgens Richmond eveneens een grote rol: “Van shutdown/turnaround-coderingen, flenslabels, pijp- en klepidentificatie, kalibratie- en inspectielabels, lockout/tagout-instructies, apparatuuridentificatie, kabel- en draadcoderingen en kastmarkering tot en met unieke labels die een taakspecifieke status moeten hebben. Ook die kun je met de SMS-R1 allemaal maken.” 

“We hebben altijd in een nichemarkt gewerkt”, vertelt hij verder, “maar de laatste decennia worden onze producten steeds breder ingezet. Uiteindelijk was het een logische stap om zelf een systeem te ontwikkelen. Het moest een moderne printer worden die aan de huidige eisen en standaarden voldoet. Eén product voor een groot aantal technische labeltoepassingen: de beste ‘return on investment’. Voor dat ‘ideale product’ is kostenbeheersing het synoniem; maken wat je wilt, wanneer je wilt, zonder voorraden, met minimale fouten, met minder afval en dat bijdraagt aan het voorkomen van ongelukken. Met de Rebo SMS-R1 kan met één rol materiaal, dankzij de ingebouwde plotter, elke labelvorm en -afmeting gemaakt worden. Er is geen grote voorraad nodig om de diverse afmetingen te kunnen maken.” 

Kinderspel 

Rebo komt met de SMS-R1, aldus Richmond, tegemoet aan de behoefte die bij veel bedrijven leeft om flexibel te kunnen zijn in het zelf ontwerpen en produceren van hoogwaardige signs en labels. Hij geeft aan dat het ontwerpen van een label met de meegeleverde software heel eenvoudig is. “Met de SMS-R1 Printmanager is het indelen van labels kinderspel. Met unieke kant-en-klare templates, zoals GHS-etikettering, leidingmarkering volgens de laatste ISO-normering en lockout/tagout-signalisatie kunnen bedrijven voldoen aan de essentiële veiligheidseisen van de industrie. We zijn er trots op dat wij de enige Europese fabrikant zijn die deze oplossingen levert.” 

Sneller en slimmer 

“De markt waarin wij actief zijn, wordt wereldwijd eigenlijk maar door vijf belangrijke fabrikanten bediend”, vervolgt Richmond. “Daarbij zijn onze grootste concurrenten Amerikaans of Japans. Omdat wij de kleinste van die vijf zijn, kunnen we sneller en slimmer werken en ons blijven richten op wat de klant nodig heeft en niet op wat aandeelhouders eisen. Iedereen die benieuwd is wat Rebo-labelsystemen kunnen betekenen voor hun onderneming, nodig ik graag uit om een gratis samplepack aan te vragen via www.rebo.nl.” 

 

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!