Selecteer Pagina

Plant One breidt uit naar Delft

door | 11 apr, 2024 | Innovatie, Nieuws

Delft

Foto: Plant One/LinkedIn

Plant One neemt de Bioprocess Pilot Facility op Biotech Campus Delft over. De locatie zal verder worden ontwikkeld tot een ‘full-service proeffabriek’.

De overeenkomst is deze week rondgemaakt. Daarmee wordt Plant One de nieuwe eigenaar van de Bioprocess Pilot Facility. Het doel is de 5.000 vierkante meter grote faciliteit verder te ontwikkelen tot een ‘full-service proeffabriek’ voor bedrijven die actief zijn in biogebaseerde en biotechnologische processen. Zowel mkb-bedrijven als multinationals zijn welkom, aldus Plant One, voor het opschalen van de productie van nieuwe, net op lab-schaal geteste processen.

Plant One Delft

Gabriël Tschin, managing director van Plant One Rotterdam en Plant One Delft, zegt blij te zijn met de nieuwe locatie. “Onze nieuwe biobased faciliteiten zijn een geweldige aanvulling op onze fabriek in Rotterdam-Botlek. Deze overname sluit perfect aan bij onze visie om biotechnologie te gebruiken om wereldwijde uitdagingen aan te pakken en een duurzamere toekomst te creëren”, verklaart Tschin. “We zetten ons in om de groei van start-ups en scale-ups te stimuleren door toegang te bieden tot ultramoderne faciliteiten, expertise en netwerkmogelijkheden. We faciliteren het hele proces van pre-engineering, veiligheidsonderzoek, engineering tot installatie en het in gebruik nemen van de (demo)fabriek. We kunnen hun processen operationeel houden, inclusief bemanning, onderhoud en nutsvoorzieningen.”

Zie ook: Proeffabriek ExxonMobil voor afvangen CO2

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!