Selecteer Pagina

Plannen voor blauwewaterstoffabriek Onyx

door | 11 apr, 2023 | Duurzaamheid, Energie, Nieuws

Blauwewaterstoffabriek

Foto: Onyx Power

Onyx Power maakt bekend een blauwewaterstoffabriek op de Maasvlakte te willen realiseren. De fabriek krijgt een capaciteit van 1.200 megawatt.

Op de Maasvlakte beschikt Onyx Power, een dochter van De Amerikaanse investeerder Riverstone, over een energiecentrale die draait op kolen. Het bedrijf had aangekondigd gebruik te willen maken van de sluitingsubsidie van ruim 212 miljoen euro. Dit voorjaar liet het echter weten op dit voornemen terug te komen.

Blauwewaterstoffabriek

Nu maakt het energiebedrijf bekend dat het op de Maasvlakte een blauwewaterstoffabriek wil bouwen. Deze krijgt een capaciteit van 1.200 megawatt, voldoende om jaarlijks 300 kiloton blauwe waterstof te produceren. De CO2 die tijdens de productie van blauwe waterstof vrijkomt, wordt opgevangen en in lege gasvelden onder de Noordzee opgeslagen. Onyx zegt daarmee een bijdrage te willen leveren aan het verminderen van de CO2-uitstoot in Nederland.

Milieueffectrapportage

Onyx heeft DCMR laten weten een milieueffectrapportage uit te voeren volgens de Wet milieubeheer. Het bedrijf heeft daarom een Notitie Reikwijdte en Detailniveau gepubliceerd, waarin de beoogde scope van de milieueffectrapportage staat beschreven.

Zie ook: Kolencentrale Onyx gaat sluiten

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!