Selecteer Pagina

NPRC verduurzaamt vloot

door | 16 okt, 2023 | Duurzaamheid, Nieuws

De coöperatie van binnenvaartondernemers NPRC investeert 3 miljoen euro in het verduurzamen van de vloot. Het doel is de uitstoot van CO2 en stikstof te verlagen.

NPRC is de grootste coöperatie van binnenvaartondernemers in Europa. Zij bestempelt de verduurzamingsslag als ‘een collectieve stap voorwaarts van 150 verenigde ondernemers om emissies van de vloot en in de keten te verlagen’. “Nog niet eerder is op een dergelijke schaal ingezet op verduurzaming in de drogebulkbinnenvaart”, aldus NPRC.

Groene vloot

De investering van 3 miljoen euro maakt het voor de leden van de coöperatie mogelijk om te investeren in hun eigen verduurzaming, in het bijzonder het verlagen van CO2- en stikstofemissies. Ceo Femke Brenninkmeijer van NPRC verklaart: “In nauwe samenwerking tussen de klant, medewerkers van de coöperatie, en de individuele binnenvaartondernemer is het doel om stap voor stap de CO2- en stikstof-uitstoot van NPRC in 2025 met 20 procent teruggebracht te hebben ten opzichte van 2022. Zo bereiken we een substantiële verbetering van de uitstoot in de keten. In samenwerking met BigMile hebben we een betrouwbare CO2-rapportage gerealiseerd. Zo kunnen we onze doelstellingen monitoren en zijn we onze klanten van dienst door inzicht te verschaffen in de uitstoot in de keten.  Op weg naar verduurzaming zal een goede rapportage steeds belangrijker worden.”

Strategische partners

NPRC heeft inmiddels een aantal strategische partners vastgelegd. Hieronder bevinden zich leveranciers van techniek die exclusieve kortingen kunnen bieden en financieringsinstanties met aantrekkelijke groene voorwaarden.

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!