Selecteer Pagina

Mewa

door | 1 nov, 2023 | Bedrijveninfo

Warm familiebedrijf én pionier in duurzame textielservice

Met 47 vestigingen en ongeveer 5.700 werknemers levert Mewa kwalitatief bedrijfstextiel aan meer dan 200.000 Europese ondernemingen. Dit warme familiebedrijf, met hoofdzetel in Wiesbaden, behoort tot de grootste fullservice leveranciers voor bedrijfstextiel in Europa. Het productaanbod van Mewa richt zich hoofdzakelijk op zelfgemaakte, herbruikbare poetsdoeken en werkkleding en beschermende kleding voor de industrie, werkplaatsen en vaklui. 

Het Duitse Mewa is opgericht in 1908 en is een pionier op het vlak van duurzame textieldiensten. Dankzij die focus op duurzaamheid en zijn ondernemingsverantwoordelijkheid garandeert de textieldienstverlener een milieuvriendelijk systeem volgens het principe ‘gebruiken in plaats van bezitten’. Klanten hoeven zich dus geen zorgen te maken over de ecologische aspecten van het textielbeheer en kunnen zich volledig concentreren op hun eigen werkzaamheden. Bovendien is het aantrekkelijke prijskaartje van bedrijfstextiel met complete dienstverlening, zeker in vergelijking met wegwerpmaterialen, een pluspunt.

Nieuwe producten en geavanceerde technologieën

Ook investeringen in de ontwikkeling van nieuwe producten en geavanceerde technologieën vormen een wezenlijk onderdeel van de bedrijfsfilosofie van Mewa. “We optimaliseren voortdurend onze grondstofbesparende procestechnologieën en zijn daarmee koploper in de branche. Dat geldt ook voor de ontwikkeling van textiel. We gebruiken uitsluitend hoogwaardige materialen, die voldoen aan de hoge eisen van elke werkomgeving. Bovendien bezorgen we onze klanten niet alleen hygiënisch onberispelijke producten, maar staan we ook in voor een zo energiezuinig en milieuvriendelijk mogelijke verwerking. Het resultaat? Al in 1997 verwierf Mewa als eerste bedrijf in de branche het internationale milieucertificaat conform de ISO 4001-norm. Bovendien konden we, als lid van de European Textile Services Association (ETSA), de globalisering ecologisch vormgeven. Grondstoffen sparen en de belasting van het milieu tot een absoluut minimum beperken, staan hierbij centraal”, benadrukt Gerton Ruitenbeek, directeur Mewa Textiel Service B.V.

Ruim gamma

Werkkleding voor de industrie moet slijtvast, weerbestendig én comfortabel zijn. Mewa biedt een ruim gamma aan waarbij elastische, ademende stoffen en ergonomische pasvormen zorgen voor bewegingsvrijheid en draagcomfort. De verschillen zitten onder meer in het type en de verdeling van rekbare en versterkte zones, de uitrusting met zakken en lussen en de geschiktheid voor buitengebruik. Bovendien helpt de complete dienstverlening van Mewa niet alleen bij de keuze van passende werkkleding, maar garandeert ook dat alle geldende normen en beschermingsvereisten in rekening worden genomen. Aanschaf, opslag en verzorging, maar ook maatwissels, bijbestellingen en reparaties maken deel uit van het pakket.

Het serviceteam van Mewa staat trouwens klaar om vragen over het assortiment te beantwoorden en klanten te adviseren over maten en materialen. En wie zijn artikelen wenst te personaliseren met een logo, kan dit doen via de Mewa borduur- en drukservice.

Nog een stap verder

Een mooi voorbeeld van Mewa’s focus op duurzaamheid is de Peak-collectie, een innovatieve lijn van werkkleding die nog een stap verder gaat. Deze collectie dankt haar bijzondere functionaliteit aan de combinatie van verschillende materialen. De kledingstukken zijn dus hybride producten en hebben daardoor verwarmende en verkoelende zones, maar ook delen die elastisch of beschermend zijn. Elastische inzetstukken in jas en broek zorgen voor bewegingsvrijheid, terwijl slijtvaste inzetstukken de knie-, elleboog- en schouderzones verstevigen en de levensduur van de kledingstukken verhogen. De werkkleding is ergonomisch en past zich flexibel aan elk figuur aan. De gebruikte polyestergarens zijn gemaakt van gerecyclede PET-waterflessen. Die worden gecombineerd met biologisch katoen. In totaal worden voor het vervaardigen van Mewa Peak ongeveer 75 procent duurzame en grondstofbesparende materialen gebruikt. De Peak-collectie is bestemd voor werknemers in industriële en ambachtelijke sectoren.

Slim poetsdoekensysteem

Behalve voor werkkleding heeft Mewa ook voor poetsdoeken een complete dienstverlening ontwikkeld. Door te kiezen voor deze herbruikbare doeken in plaats van wegwerpmateriaal, produceren industriële bedrijven heel wat minder afval en ontzien ze waardevolle hulpbronnen. Poetsdoeken komen echter met een verscheidenheid aan stoffen en gevaarlijke materialen in contact. Om ze te kunnen recycleren, moeten de doeken na gebruik onder veiligheidsvoorwaarden worden verzameld, opgeslagen en vervoerd. De uitvoerig gecertificeerde SaCon-veiligheidscontainers van Mewa maken daarom integraal deel uit van het poetsdoeksysteem: zij zorgen voor een veilige verwerking van alle vuile doeken. De SaCon is daartoe door de TÜV getest volgens de internationale eisen van de ADR-regelgeving en door BAM goedgekeurd als verpakking van gevaarlijke stoffen.

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!