Selecteer Pagina

Mensen maken fouten

door | 22 dec, 2023 | Uitgelicht

Remy Wierenga (foto: Pierre Crom)

Accepteer dat mensen af en toe fouten maken, vindt group safety director Remy Wierenga van Refresco, en keynote spreker op de twintigste editie van het Jaarcongres Industriële Veiligheid volgende maand in Utrecht. Wil je de veiligheid verbeteren, dan doen bedrijven er goed aan om zich niet zozeer op het gedrag, maar op de context ervan te richten. “The wisdom is on the workfloor.”

Je bent group safety director bij Refresco. Wat is dat voor een bedrijf?

Remy Wierenga: “Refresco is een wereldwijde onafhankelijke leverancier van drankoplossingen. Het is een sterk groeiend bedrijf en een van de grootste ter wereld in niet-alcoholische dranken. Ons klantenbestand bestaat enerzijds uit supermarkten en anderzijds uit drankenproducenten waarmee wij co-manufacturing doen. Refresco heeft bijna vijfenzeventig plants over de hele wereld, waarvan veertig in Europa, meer dan dertig in Noord-Amerika en drie in Australië. In Nederland produceren wij onder andere in Maarheeze, Sittard en Hoensbroek.”

Wat is jouw voornaamste taak in deze functie bij Refresco?

Wierenga: “Ik richt mij op standards en governance voor veiligheid: het vaststellen van wereldwijde standaarden in veiligheid. Elke plant van Refresco waar ook ter wereld moet…

Meer lezen? Neem dan een abonnement op Europoort Kringen!

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!