Selecteer Pagina

LyondellBasell volledig eigenaar van recycler

door | 5 mei, 2023 | Nieuws, Recycling

LyondellBasell

Foto: LyondellBasell

LyondellBasell heeft alle aandelen verworven van recyclingbedrijf Quality Circular Polymers (QCP). Het nam vijftig procent van de aandelen over van Veolia België.

Beide bedrijven hadden een aandeel van vijftig procent in QCP, een bedrijf dat huishoudelijk plastic afval recyclet tot een ‘speciale mix’ van polymeren waaruit flessen, emmers en doppen worden geproduceerd. QCP beschikt over zowel locaties in Nederland als in België. Eind vorige maand maakten LyondellBasell en Veolia België bekend dat eerstgenoemde alle aandelen van QCP verwerft.

Polymerenmerk LyondellBasell

LyondellBasell zal de QCP-polymeren onder het eigen merk ‘CirculenRecover’ gaan aanbieden. “De vraag naar circulaire oplossingen blijft groeien en LyondellBasell zet zich in om oplossingen te creëren voor een dagelijks duurzaam leven”, aldus Yvonne van der Laan, executive vice president, circular & low carbon solutions van LyondellBasell. “Volledig eigendom van QCP ondersteunt ons doel om ten minste 2 miljoen ton gerecyclede en hernieuwbare polymeren te produceren en op de markt te brengen. Wij danken Veolia voor hun samenwerking in de afgelopen vijf jaar en kijken ernaar uit om met hen te blijven samenwerken als grondstoffenleverancier.”

Zie ook: Innovatieve plastic-recyclinginstallatie geopend

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!