Selecteer Pagina

Liever groen hier dan grijs elders

door | 1 okt, 2023

Over twee maanden mogen we weer naar het stemhokje. De verkiezingen voor de Tweede Kamer op 22 november beloven ongekend spannend te worden, met een aantal nieuwe partijen hoog in de peilingen en bij sommige traditionele partijen een nieuwe generatie aan zet. Wat de uitslag ook wordt, linksom of rechtsom zullen de winnaars hun stempel op het beleid van de komende vier jaar drukken. Er staat dus veel op het spel.

Tekst: Victor van der Chijs

Ook voor de haven van Rotterdam hangt veel af van een betrouwbare, stabiele en voorspelbare overheid. Natuurlijk, het havenbedrijfsleven is al lang begonnen met de transitie naar een nieuwe economie, gebouwd op hernieuwbare in plaats van fossiele energie. We zijn er zeker nog niet, maar we zijn stevig onderweg, en zo lang dat het geval is, is een stimulerende en ondersteunende rol van ‘Den Haag’ broodnodig.

Dat stimuleren en ondersteunen kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door het aantrekkelijker maken van technische studies, want schaarste aan mensen met de juiste kennis en vaardigheden vertraagt de transitie. Door de afvalstoffenregelgeving aan te passen zodat veel meer afval voor recycling in aanmerking komt. Door op grote schaal walstroom aan te leggen in havens…

Meer lezen? Neem dan een abonnement op Europoort Kringen!

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!