Selecteer Pagina

Koole vergroot productie SAF in Botlek

door | 5 dec, 2023 | Energie, Nieuws, Opslagtanks

SAF

Foto: Koole/Van der Kloet fotografie

Koole Terminals breidt zijn locatie in de Botlek uit met een tweede destillatie-unit. Hiermee kan het de productie van sustainable aviation fuel (SAF) vergroten.

Bij Koole Tankstorage Botlek wordt sinds drie jaar SAF geproduceerd.  Het bedrijf is van zins de productiefaciliteit uit te breiden met een tweede destillatie-unit. “Wij verhogen onze productie van een kleine 200.000 ton naar ongeveer 650.000 ton feedstock per jaar”, zegt business unit director Michiel Flier van Koole.

Productie SAF

De bouw van de tweede unit is al begonnen. “De belangrijkste drijfveer voor ons is natuurlijk het mandaat van de EU voor het bijmengen van biologische vliegtuigbrandstof in gewone vliegtuigbrandstof. In 2030 moet 6 procent biojetbrandstof worden bijgemengd in vliegtuigbrandstof. Op dit moment worden over de hele wereld installaties gebouwd om aan die vraag te voldoen”, verklaart hij.

Gesprek aangaan

Aan het besluit is een periode van engineering, onderzoek en gesprekken met klanten vooraf gegaan, aldus Koole. Flier: “Er zijn al klanten die zich aan volumes hebben gecommitteerd. We hebben nog ruimte, maar we zien een grote vraag in de markt. Als klanten deze markt vanaf 2025 willen betreden, is nu het moment om het gesprek met ons aan te gaan.”

Zie ook: Koole tekent MOU voor ontwikkelen CO2-keten

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!