Selecteer Pagina

Koning start aanleg eerste deel waterstofnetwerk

door | 3 okt, 2023 | Infrastructuur, Nieuws, Waterstof

Waterstofnetwerk

Koning Willem-Alexander (foto: Koninklijk Huis)

Koning Willem-Alexander verricht op vrijdag 27 oktober in Rotterdam de starthandeling van de aanleg van het eerste deel van het landelijke waterstofnetwerk. Ook minister Jetten zal aanwezig zijn.

Het eerste gedeelte van het landelijke waterstofnetwerk loopt van de Tweede Maasvlakte naar Pernis. De leiding van ongeveer 30 kilometer lang wordt naar verwachting in 2025 in gebruik genomen. Het landelijke waterstofnetwerk krijgt een lengte van 1.200 kilometer. Dit bestaat voor het merendeel uit bestaande aardgasleidingen die worden hergebruikt.

Aanleg waterstofnetwerk

Bij de officiële start van de werkzaamheden op vrijdag 27 oktober zullen Han Fennema, ceo van Gasunie, en minister Rob Jetten van Klimaat en Energie een korte toespraak houden. Koning Willem-Alexander verricht de officiële starthandeling voor het aanleggen van het eerste deel van het landelijke waterstofnetwerk. Hij zal een rondleiding over de bouwplaats krijgen en met diverse betrokkenen praten over het verduurzamen van het bedrijfsleven en de rol van waterstof in een duurzaam energiesysteem.

Zie ook: ‘Wij bouwen geen lege leidingen’

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!