Selecteer Pagina

Klaar voor de uitvoering

door | 26 okt, 2023 | Uitgelicht

Nu de Raad van State groen licht heeft gegeven, kan Porthos eindelijk door. Projectdirecteur Hans Meeuwsen vertelt hoe het project ervoor staat, dat twee jaar vertraging heeft opgelopen. “Wij zijn klaar om met de werkzaamheden te beginnen zodra een definitieve investeringsbeslissing is genomen.”

Wat was je eerste reactie op het besluit van de Raad van State op 16 augustus j.l., dat het klimaatproject Porthos mag doorgaan?

“De opluchting en blijdschap waren groot, zowel voor mij als het hele team. Eindelijk hoorden wij dat we echt door kunnen. Lang heeft het project zich onder deze dreigende regenwolk bevonden. Het was een periode waarin wij wel materialen konden bestellen en de voorbereidingen zoveel mogelijk konden laten doorgaan. Dit nam niet weg dat deze zaak boven de markt hing. Daaraan is nu gelukkig een einde gekomen.”

Wat is het belang van de uitspraak van de Raad van State voor het project?

“Het verkrijgen van de vergunningen is een voorwaarde voor het nemen van de definitieve investeringsbeslissing. Die kunnen we nu nemen, en als dat is gebeurd kunnen wij gaan bouwen. Dat is belangrijk voor de klimaatverandering. Elke maand dat Porthos niet operationeel is, gaat 200.000 ton CO2 de lucht in.”

Meer lezen? Neem dan een abonnement op Europoort Kringen!

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!