Selecteer Pagina

Kades op last van EC buiten gebruik

door | 13 okt, 2023 | Haven, Nieuws, Veiligheid

Kades

Parkkade (foto: Havenbedrijf Rotterdam)

Zeeschepen zijn vanaf 20 oktober niet meer welkom aan de Park- en Lloydkade in Rotterdam. Uit een inspectie van de Europese Commissie bleek dat de beveiligingsmaatregelen aan de kades ‘niet aan de verwachtingen voldoen’.

Het gaat hierbij om regelgeving in het kader van de ISPS (International Ship and Port Facility Security) Code. Deze regelgeving richt zich op de verbinding tussen het schip en de kade. Er worden zowel eisen gesteld aan de beveiligingsmaatregelen voor het schip als de haven.

Cameratoezicht kades

Voor de Park- en Lloydkade is gekozen voor cameratoezicht, een maatregel die aanvankelijk als afdoende werd beschouwd. Nu blijkt echter dat de Europese Commissie dit als niet genoeg ziet.

Maatregelen

Vanaf 20 oktober zijn zeeschepen daarom voorlopig niet welkom aan de twee kades. Jaarlijks maken ongeveer 1.700 zeeschepen gebruik van de openbare ligplaatsen aan de Parkkade en 400 zeeschepen aan de Lloydkade. Het Havenbedrijf Rotterdam zoekt voor deze schepen alternatieve wachtlocaties. Ook werkt het aan maatregelen zodat de Park- en Lloydkade weer kunnen worden gebruikt. Het is niet bekend hoe lang dit zal duren.

Zie ook: Havenbedrijf kiest aannemerscombinatie voor sleperskade

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!