GoWorkforce: innovatieve oplossingen voor contractor en access management

IQ-Pass is gespecialiseerd in oplossingen voor contractor management en toegangsbeheer. Klanten van IQ-Pass zijn bedrijven in de petrochemische industrie, maritieme industrie, afvalverwerking en de energiesector. Eind oktober vond de lancering plaats van GoWorkforce; het nieuwe softwaresysteem dat organisaties helpt processen op het gebied van safety, access management, compliancy en contractormanagement te verbeteren. Sales manager Otto Laan licht de belangrijkste aspecten van GoWorkforce toe. 

Tekst: Saskia Petit

GoWorkforce is de nieuwste loot aan de stam van IQ-Pass. Het intelligente software-systeem biedt bedrijven oplossingen voor toegangsmanagement en tijdelijk toegangsbeheer van interne en externe partijen. “Dat is heel belangrijk”, vertelt Otto Laan, “want tijdens een turnaround of een shutdown wil je controleren welke mensen wanneer toegang hebben tot de site. Ook wil je weten of ze beschikken over de juiste diploma’s en werkvergunningen, en of ze de verplichte veiligheidsinstructies hebben gevolgd. Als je dat allemaal aan de poort moet controleren en registreren ben je iedere dag uren bezig. Met GoWorkforce kun je dat op een snelle en veilige manier vooraf online regelen en aan alle wet- en regelgeving voldoen. Dat bespaart bedrijven enorm veel tijd en moeite.”

Frisse start

GoWorkforce is de nieuwe positionering van IQ-Soft voor digital safety solutions. “Het was tijd voor een nieuwe, frisse start. Op basis van de wensen en ontwikkelingen in de markt is GoWorkforce ontwikkeld. GoWorkforce bestaat uit negen modules waaruit bedrijven kunnen kiezen: GoAccess, GoCompliance, GoContractor, GoProject, GoVisitor, GoConnect, GoCustom, GoTrainer en GoMobile. Doel van deze opzet is dat klanten alleen die toepassing afnemen die ze nodig hebben. Bedrijven die interesse hebben in onze software voor contractor management, kunnen tijdens een adviesgesprek samen met een van onze consultants bepalen welke module(s) van GoWorkforce het beste aansluit(en) op hun behoefte. Vervolgens implementeren wij de betreffende module(s) van GoWorkforce in de organisatie.”

Otto Laan

GoAccess

De basis van GoWorkforce is GoAccess, de module voor het fysiek registreren en toegang verlenen van contractors tot de site. Laan: “Met GoAccess kun je contractors registreren en toegang verlenen tot de site. Contractors krijgen een persoonlijk toegangspasje waarmee ze gedurende een bepaalde tijd naar binnen kunnen. GoAccess wordt vaak toegepast samen met tourniquets, slagbomen en toegangspoorten van IQ-Pass. Maar het systeem kan ook ingezet worden in combinatie met andere toegangssystemen.”

GoCompliance 

GoCompliance is de module waarmee bedrijven het toegangssysteem kunnen uitbreiden met de controle op de eisen die organisaties stellen aan hun contractors. Denk aan diploma’s, ID-documenten, controle op VCA-diploma en andere, door organisaties zelf te definiëren kwalificaties. “Daarmee garandeer je dat contractors voldoen aan alle bestaande wet- en regelgeving. Dat is heel belangrijk voor bedrijven die ook buitenlandse contractors aantrekken.”

GoTrainer 

GoTrainer is de module waarmee bedrijven de mogelijkheid hebben om te waarborgen dat hun contractors voldoen aan alle site safety instructions en bijbehorende examens succesvol hebben afgerond. “Voor veel industriële sites gelden specifieke veiligheidsmaatregelen, waarvoor contractors een training moeten volgen. Vaak gebeurt dat on site, maar dat is zeer tijdrovend. Met GoTrainer kunnen wij alle contractors vooraf online de vereiste safety instructions en examens op een interactieve manier aanbieden en controleren of ze het hebben gehaald. Zeker bij een turnaround waar veel nieuwe contractors komen leidt dit tot een enorme efficiencyverbetering.”

GoProject 

GoProject biedt bedrijven de mogelijkheid om binnen GoWorkforce aparte projecten te definiëren en daarmee specifieke organisaties of personen voor dat project uit te nodigen. Laan: “Een van onze grote klanten is energiereus Vattenfall. Zij zitten in Nederland op vier verschillende locaties, waar zo’n twee keer per jaar een turnaround plaatsvindt. Met GoProject weet Vattenfall precies wie wanneer op welke locatie werkzaam is. Ook biedt GoProject de mogelijkheid om per project verschillende rapportages uit te brengen, bijvoorbeeld om de ketenopbouw van de organisatie van contractors en subcontractors vast te leggen en zo te voldoen aan de wet ketenaansprakelijkheid.”

Ambities

Belangrijke klanten van IQ-Pass die gebruikmaken van de access technology van GoWorkforce zijn naast Vattenfall ook Zeeland Refinery, EVOS en Eastman Chemicals. “Onze ambitie is om bij nog veel meer bedrijven GoWorkforce aan te bieden als overkoepelende onboardings-tool voor alle externe contractors. Daarmee helpen wij bedrijven bij het optimaliseren van het hele proces van registreren en toegang verlenen van werknemers en contractors. Dat levert bedrijven een enorme tijdwinst op en de mogelijkheid om de veiligheid en kwaliteit van de mensen te waarborgen. GoWorkforce voldoet uiteraard aan de GDPR/AVG-wetgeving. Daarnaast is IQ-Pass ISO 27001-gecertificeerd, dat is het bewijs dat alle processen gericht zijn op het veilig omgaan met persoonsgegevens. Wij zijn heel trots dat we met de lancering van GoWorkforce opnieuw een stap hebben gezet in de verdere nationale en internationale groei van IQ-Pass.”

Kijk voor de opnames van het GoWorkforce Brand Launch Event op YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=CizmE8C9IBA&t=100s.