Selecteer Pagina

Intersafe

door | 13 jul, 2021 | Bedrijveninfo

Partner in veiligheid

Natuurlijk kun je het alleen houden bij het leveren van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM). Maar Intersafe doet meer: het staat klanten bij met budgetbeheerssystemen, biedt hulp bij onderhoud en helpt actief de veiligheid op de werkvloer te vergroten. “Ons totaalpakket en onze dedication zijn onze grootste kracht.”

Hoeveel PBM-ervaring en -expertise kun je samen aan één tafel hebben? Bij elkaar opgeteld werken Paul Kleine (manager sales contract development) en Brian Stolk (sales manager) een kleine veertig jaar bij Intersafe. Zij kennen de organisatie, de klanten en de markt als hun broekzak en waren er de afgelopen jaren nauw bij betrokken hoe Intersafe de markt niet alleen voorzag van producten, maar vooral ook van extra diensten. Dankzij deze aanpak is de PBM-aanbieder succesvol in de thuismarkten Nederland, België en Frankrijk. 

Toewijding

Intersafe onderscheidt zich in de markt op verschillende manieren. “Er zijn wel meer partijen die PBM leveren”, vertelt Stolk. “Het verschil met ons is dat wij een totaalpakket bieden. Dat loopt uiteen van oogbescherming – denk aan veiligheidsbrillen en beeldschermbrillen -, zowel algemene als op maat gemaakte gehoorbescherming. En wij leveren hoofdbescherming en (gepersonaliseerde) werkkleding, variërend van T-shirts tot en met chemische pakken. Verder bieden wij veiligheidsschoenen al dan niet met gecertificeerde zooltjes en handbescherming, mobiele gasdetectie, valbeveiliging, hygiëneproducten om ‘spills’ op te ruimen en LOTO-producten [lock out, tag out, red.], waarmee machines tijdens onderhoud of inspectie kunnen worden stilgezet.” Misschien nog wel belangrijker dan de breedte van het assortiment is de toewijding of dedication die Intersafe op het gebied van PBM heeft. Stolk: “Veiligheid is onze core business. Het juiste PBM is afgestemd op de persoon, wordt door hem of haar begrepen en op de juiste manier gebruikt. Dat is pas écht veiligheid.”

Brian Stolk

Persoonlijk

Veiligheid is overal van belang, maar in de petrochemie nog meer door de risico’s waarmee men te maken heeft. Het is de bedrijfstak waar Kleine zich op richt. “Er zijn verschillende manieren om een persoonlijk beschermingsmiddel bij een medewerker te krijgen. Wij leveren zowel ‘on desk’, op het huisadres, vanuit ons magazijn of een fieldshop”, zegt hij. “Intersafe heeft een integrale benadering voor het beschermen van mensen. Als zowel de verantwoordelijken voor inkoop als veiligheid met een beschermmiddel akkoord zijn, vinden wij het fijn als de mening van de medewerker ook wordt meegenomen. Het is tenslotte een persoonlijk beschermingsmiddel.” Tegelijkertijd is het zaak dat een persoonlijk beschermingsmiddel ook wordt gebruikt. “Je kunt de hele veiligheidscirkel wel hebben doorlopen, als iemand een product niet gebruikt heb je er weinig aan. Met behulp van toolboxen kan gedrag worden gecoacht.” Met verdiepend onderzoek, taakrisicoanalyses en taakgerichte omschrijvingen kan meerdere malen een veiligheidscirkel worden doorlopen. “Zo streven wij naar continue verbetering op elke werkplek.” Verder biedt Intersafe hulp in de vorm van rapportages en budgetbeheerssystemen. Ook kan het klanten inseinen wanneer PBM aan vervanging of inspectie toe zijn. Stolk: “Klanten zien ons niet zozeer als een leverancier, maar eerder als een partner in veiligheid.”

Hoogwaardige grondstoffen

Intersafe had tijdens de coronacrisis grote hoeveelheden Chinese mondkapjes kunnen in- en verkopen, vertelt Kleine. Maar dat deed de PBM-specialist niet. “Wij handelen altijd compliant”, verklaart hij. “Wij verkopen alleen goederen waarvan gecontroleerd is dat ze een CE-keurmerk hebben, waarvan de certificering is gecheckt en waar de conformiteitsverklaring bij zit met de juiste omschrijving. Als een klant iets bij Intersafe koopt, moet het deugdelijk zijn.” Daarnaast is duurzaamheid belangrijk voor Intersafe. Het voert bijvoorbeeld T-shirts gemaakt van biologisch katoen en mutsen geproduceerd uit koffieresten. Onlangs heeft de leverancier een tender gewonnen voor het innemen en recyclen van duizenden gebruikte veiligheidsschoenen voor een groot bedrijf. “Aan het einde van zijn levensduur eindigt een veiligheidsschoen vaak in de grijze kliko. In samenwerking met onze partners verzorgen wij dat de retourlogistiek goed verloopt en dat hoogwaardige grondstoffen uit die schoenen opnieuw worden gebruikt. Zo maak je van duurzaamheid een business case”, zegt Stolk.

Paul Kleine

Europa

Sinds een aantal jaar maakt Intersafe onderdeel uit van office supplier Lyreco. “Op het eerste gezicht lijken kantoorartikelen weinig raakvlakken te hebben met PBM, maar beide worden op werkplekken geleverd én gebruikt”, licht Stolk toe. “Onder Lyreco willen wij de succesvolle strategie in meer Europese landen gaan toepassen. Lyreco is een specialist op het gebied van kantoorartikelen en heeft een fijnmazig distributienetwerk. Zij geeft onze propositie niet alleen in Nederland meer inhoud, maar ook daarbuiten in Europa. De eerste successen van de combinatie hebben we al kunnen boeken, terwijl we nog maar net zijn begonnen.” Kleine: “We staan hoog aangeschreven in de Nederlandse, Belgische en Franse markt. Dat succes gaan we verder in Europa uitrollen. Er ligt een mooi pad voor ons.”

Het verschil maken

“Jaren geleden was er een bouwbedrijf dat een helmplicht invoerde, maar bij warm weer op een zondagmiddag droeg niemand een helm”, haalt Paul Kleine van Intersafe een anekdote op. “Wij hebben toen in samenspraak met de opdrachtgever, een fabrikant en de medewerkers een helmtest uitgevoerd, waaruit bleek dat een 50 gram lichtere helm met meer draagcomfort en striping de beste optie was. De medewerker was bereid om deze helm ook daadwerkelijk te gaan dragen. Wij hebben daar destijds een mooie order aan gehad en ik ben nog altijd trots als ik langs de A10 medewerkers van dat bedrijf met die helmen veilig aan het werk zie. Zij laten een gedragsverandering zien in het gebruik van een helm van ‘moeten naar willen’ dragen. Wij willen het verschil maken in veiligheid. Het gaat immers om mensen.”

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!