Selecteer Pagina

Intero Integrity

door | 5 okt, 2021 | Bedrijveninfo

Speurneuzen in duurzame oplossingen

Wat er écht toe doet, zit aan de binnenkant. Dat is het motto van Intero Integrity, specialist in inspection services, industrial services en environmental services. De innovatieve leidingexpert uit Tricht heeft zich de afgelopen 35 jaar ontpopt tot een wereldwijde speler van formaat in het schoon, veilig en productief houden van faciliteiten in de olie, gas en petrochemie. Winifred Meester, business director industrial and inspection services bij Intero Integrity, neemt ons mee op reis naar de toekomst. 

Tekst: Connie Lindhoud

“Ja, waterstof gaat het helemaal worden, daar ben ik van overtuigd. We zien een enorme versnelde transitie waarin waterstof een heel belangrijke rol gaat spelen, zowel onshore, offshore als in de industrie. Dit wordt mede veroorzaakt door de snelle afschaling van de gaswinning. Momenteel worden oude gasleidingen al voorbereid om in de toekomst waterstof te kunnen transporteren, de zogenoemde Hydrogen Backbone. Ook offshore, waar met behulp van offshore wind groene waterstof kan worden geproduceerd, is het mogelijk om die waterstof via bestaande leidingen naar de kust te transporteren”, vertelt hij. “Dan moet je er wel voor zorgen dat die leidingen veilig en schoon zijn en waar nodig zijn aangepast op deze nieuwe taak. Intero beschikt over speciale offshore containers om de inspectie en cleaningwerkzaamheden optimaal uit te kunnen voeren.”

Winifred Meester

Minimale footprint

“Je footprint minimaliseren en zo een betere wereld achterlaten voor volgende generaties: voor mij persoonlijk zijn het geen holle frasen, ik probeer mijn leven zo duurzaam mogelijk in te richten”, zegt Meester. “Voor de industrie ligt er een enorme opgave: installaties zijn ooit wel procesmatig optimaal ingericht, maar op gebied van duurzaamheid is er nog een wereld te winnen. En vergeet ook het onderhoud niet: bij een stop van een petrochemische installatie levert de cleaning van leidingen en het transport en verwerken van het afval dat hieruit voortkomt een enorme milieubelasting op. Bij Intero nemen we deze zorgen uit handen met een totaalpakket aan diensten, waarbij we de cleaning uitvoeren, de afvalstromen managen én de tijdelijke opslag op ons nemen. Dit alles gebeurt uiteraard op een milieuverantwoorde manier met de nieuwste, in eigen huis ontwikkelde technieken. Zo hebben onze engineers bijvoorbeeld Safe Guard Green ontwikkeld. Dit is een veilig, biologisch afbreekbaar en makkelijk te verwerken reinigingsproduct voor cleaning van industriële procesinstallaties. Dit unieke product voorkomt afvalstromen en is niet belastend voor het milieu. Ook maken we bij onze werkzaamheden op plants zoveel mogelijk gebruik van de daar aanwezige energiebronnen en resources. Hiermee realiseren we aanzienlijke milieuwinst. Met al deze ontwikkelingen zijn we echt een voorloper in de markt.”  

Echte speurneuzen

Sinds een paar jaar maken de emissie- en pipeline integrity-specialisten van The Sniffers deel uit van Intero Integrity. “Duurzaamheid en milieu worden steeds belangrijker thema’s bij onze klanten én in onze eigen bedrijfsvoering”, vervolgt Meester. “Reden te meer om flink te investeren in onze business unit Environmental Services en The Sniffers past daar perfect bij. Met The Sniffers hebben we zeer specifieke kennis en ervaring over emissiemeting, emissiereductie en pipeline integrity nu in eigen huis en beschikken we over een unieke combinatie aan kennis en oplossingen voor de meest uitdagende vraagstukken in ons vakgebied. Zo maken we gebruik van zeer innovatieve en uiterst gevoelige apparatuur om emissies te meten, maar worden ook nog steeds getrainde speurhonden ingezet om bijvoorbeeld lekkages in ondergrondse leidingen op te sporen. En voor inspectie van de meest complexe (unpiggable) leidingen hebben wij een inspectierobot ontwikkeld waarmee in bedrijf zijnde gasleidingen onder hoge druk geïnspecteerd worden. Ik wil maar zeggen: alles kan!”

Team van de toekomst

“Als je een werkomgeving creëert waarin innovatief en creatief denken en werken voorop staan zie je de mooiste oplossingen ontstaan. Wie had een paar jaar geleden gedacht dat je een opslagtank mét inhoud compleet kunt inspecteren met een robot? Of een ROV inzet voor een ultrasone inspectie van een complex en ultragroot leidingsysteem van een waterkrachtcentrale? Bij Intero krijgen engineers volop de kans om nieuwe vindingen te bedenken, verder te ontwikkelen én te bouwen in het eigen Technology center, de broedplaats van Intero. Mooi om te zien hoe ervaren leidingexperts en jonge engineers die net van de opleiding komen met elkaar samenwerken, elkaar inspireren en unieke oplossingen ontwikkelen. En als zo’n oplossing dan leidt tot een tevreden klant, ja dan weten we waar we het allemaal voor doen!” zo besluit Meester. 

Bedrijfsprofiel

Intero Integrity Services is ‘s werelds enige specialist op het gebied van inspectie, industriële en milieudiensten die innovatieve technologieën, kritische inzichten, ultramoderne apparatuur en geavanceerd gegevensbeheer combineert met een gestroomlijnde projectaanpak. De visie van Intero is om ‘de wereldleider te zijn op het gebied van innovatieve industriële, inspectie en environment-diensten die de energie-industrie ondersteunt in haar zoektocht om de capaciteit  van bedrijfsmiddelen efficiënt te optimaliseren, natuurlijke hulpbronnen op verantwoorde wijze te gebruiken en de veiligheid voortdurend te maximaliseren’.

 

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!