Selecteer Pagina

Innovaties bij turnaround Huntsman

door | 25 apr, 2023 | Maintenance, Nieuws

Turnaround

Foto: still video Huntsman/LinkedIn

De fabrieken van Huntsman in de Botlek zijn stilgelegd voor een turnaround. Daarbij zijn diverse innovaties toegepast, waaronder video-inspectie.

Aan de MDI-1 en MDI-2 fabrieken van Huntsman in de Botlek heeft groot onderhoud plaatsgevonden. “Op dit moment hebben we 25.000 kubieke meter aan steigers staan”, zegt Dennis van Elk, senior TA event lead bij Huntsman, in een bedrijfsvideo. “We hebben ongeveer 400 man per dag lopen, verdeeld in twee shifts. Negentig procent van hen is aan het werk op MDI-2.” Volgens Van Elk zijn de werkzaamheden aan de DADPM-fabriek bijzonder. “Het is de rode draad van deze onderhoudsstop. We passen veel energiebesparende maatregelen toe. We kunnen onder meer veel stroom gaan besparen met het runnen van de fabriek.”

Cameratoezicht bij turnaround

“Voor het eerst hebben we in beide delen van de fabriek een grote personenlift geplaatst die plaats biedt aan zestien personen, waarin ook materialen kunnen worden vervoerd. Dat wordt als heel fijn ervaren. Ook hebben we voor het eerst cameratoezicht op entries. We deden alles met mangatwachten, maar nu doen we de entries ook met cameratoezicht”, vertelt Van Elk. “Ook hebben we bij deze turnaround gebruikgemaakt van video-inspecties. Daarvoor gebruiken we speciale camera’s die we hebben aangeschaft en waarmee we op verschillende niveaus hebben geïnspecteerd. Vooral op het gebied van reinigen kunnen we hiermee in een vat of reactor zien wat de stand van zaken is. Zo kunnen we zien waar we specifiek moeten reinigen, in welke hoek op welke locatie. Dat heeft ons echt geholpen. Hiermee hebben we de doorlooptijd kunnen verkorten.”

Zie ook: Groot onderhoud in de Botlek en Moerdijk

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!