Selecteer Pagina

Industriële verhuurders bundelen krachten

door | 31 mei, 2023 | Nieuws, Petrochemie

Foto: Eqin/Indu-Tools

De Nederlandse investeringsmaatschappij Value Enhancement Partners (VEP) neemt Indu-Tools Group over. Indu-Tools fuseert met de industriële verhuurder en branchegenoot Eqin, die eveneens eigendom is van VEP.

Volgens VEP biedt dit bundelen van krachten verschillende voordelen. Zo ontstaat er een grotere geografische spreiding en zijn de bedrijven met een elkaar aanvullende huurvloot in staat een bredere service te bieden. Het fusiebedrijf kondigt aan te investeren in verduurzaming, innovatie en digitalisering. “Daarnaast blijven wij natuurlijk ook lokaal de ons kenmerkende flexibiliteit, deskundigheid en kwaliteit leveren”, aldus Eqin/Indu-Tools.

Industriele verhuurder

VEP nam Eqin drie jaar geleden over van Stork. Eqin heeft vestigingen in Rotterdam, Delfzijl, Antwerpen en Duitsland. Indu-Tools beschikt over negen locaties in West-Europa, onder meer in Nederland, België en Frankrijk. VEP heeft geen financiële details over de overname bekend gemaakt. In het FD laat een woordvoerder van VEP weten dat het nog niet klaar is met overnames. “We kijken vooral naar acquisities in Duitsland en in mindere mate naar Noord-Frankrijk.”

Zie ook: Samenwerking voor verhuur industrieel materieel

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!