Selecteer Pagina

Industriële verhuurder in Amerikaanse handen

door | 4 jan, 2024 | Maintenance, Nieuws

industriële verhuurder

EQIN | Indu-Tools Group is overgenomen door het Amerikaanse bedrijf United Rentals. Dit zou de marktpositie van de industriële verhuurder in West-Europa versterken.

Het in Rotterdam gevestigde EQIN | Indu-Tools Group heeft ongeveer 350 medewerkers in dienst en is goed voor een omzet van circa 100 miljoen euro. Het bedrijf verhuurt apparaten als lasmachines, snijbranders, hijskettingen, lieren, steigers en ladders. Nadat het in oktober het Duitse ToolsRent24 overnam, verwierf het naar eigen zeggen de positie van grootste industriële verhuurder in West-Europa.

Marktpositie industriële verhuurder

Eind vorig jaar werd bekend dat EQIN | Indu-Tools Group is overgenomen door de Amerikaanse branchegenoot United Rentals van investeerder VEP. Het bedrijf zal als een volledige dochteronderneming van United Rentals zijn activiteiten als industrieel verhuurspecialist voortzetten. Volgens de directie van EQIN | Indu-Tools Group kan het bedrijf door de overname zijn positie in West-Europa versterken. Er zou meer kunnen worden geïnvesteerd in duurzaamheid, personeel en digitalisering. Vooralsnog blijft EQIN | Indu-Tools Group onder eigen naam opereren.

Overeenkomst

Rond de feestdagen werd ook bekend dat Broekman Logistics en EQIN een overeenkomst hebben gesloten. Broekman Logistics zal EQIN op de Magallanesstraat op de Maasvlakte en de Mannheimweg in de Botlek ondersteunen met de opslag en logistieke afhandeling van industriële machines en apparaten.

Zie ook: Verhuurbedrijf doet overname

 

 

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!