Selecteer Pagina

In Rotterdam zijn we partners

door | 1 feb, 2023

We kunnen alleen verder bouwen aan een toekomstbestendige havenstad als we het samen doen. Rotterdamse burgers samen met vertegenwoordigers van het maatschappelijk middenveld, samen met Rotterdamse ondernemers, en samen met de overheid. 

Tekst: Kitty Tang

[ihc-hide-content ihc_mb_type=”show” ihc_mb_who=”2,4″ ihc_mb_template=”3″ ]

In de wereld van nu, waar de ruimte schaars is en de energie- en grondstoffentransitie ons dagelijks bezig houdt, kan geen enkele organisatie iets op eigen houtje bereiken. De tijd is voorbij dat de overheid met geld en regels voor een belangrijk deel de agenda van de stad en haven bepaalde. 

In onze tijd worden vraagstukken anders benaderd. We denken in samenwerkingsprojecten, in ketens en dwarsverbanden. Het benutten van kansen is het vertrekpunt. De overheidsmiddelen hebben vooral een hefboomfunctie om zaken op gang te brengen, maar doorslaggevend zijn de investeringen van en door onze partners.

In Rotterdam is het samen uit, samen thuis. In Rotterdam zijn we partners. Zo is de stad na de oorlog opgebouwd en zo is de haven in ontwikkeling gebracht. En nog steeds wordt de havenstad gemaakt met veel inbreng van onze partners, van bedrijven, instellingen en burgers. Zij nemen hun verantwoordelijkheid en krijgen daarmee invloed op de economische en strategische ontwikkelingen van de stad en haven. 

En dat wordt zichtbaar in de Rotterdam Maritime Board, een adviesraad van het Rotterdams College opgericht in 2017, bestaande uit 40 bestuurders vanuit het maritieme bedrijfsleven en kennisinstellingen in de regio Rotterdam. Allen vrijwilligers met hart voor de stad, haven en regio. 

Het maritieme cluster van Rotterdam behoort tot één van de meest complete ter wereld. De regio van de Maasvlakte tot Gorinchem kent een unieke variëteit aan maritieme bedrijven. Van het Rotterdams haven en industriecomplex tot maritieme zakelijke dienstverleners. Van maritieme technologiebedrijven en toeleveranciers tot grote scheeps- en waterbouwers.

De Rotterdam Maritime Board is een bruggenbouwer tussen het maritieme cluster en de lokale overheid en tegelijkertijd een versnellingsbak die schakelt tussen verschillende netwerken en organisaties om het gezamenlijk strategisch belang van onze maritieme regio uit te dragen.

En dat past precies bij het huidige tijdsgewricht. Geen samenwerking om de samenwerking, maar samenwerken voor resultaat: het versterken van het Rotterdamse maritieme cluster en haar internationale positie.

Met de Rotterdamse handen-uit-de-mouwenmentaliteit krijgen we dit voor elkaar. In Rotterdam zetten we onze schouders eronder. In Rotterdam zijn we partners.

Kitty Tang is ambtelijk secretaris van de Rotterdam Maritime Board.

[/et_bloom_locked]

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!