Selecteer Pagina

Hoe naar de uitvoering te geraken

door | 26 okt, 2023 | Uitgelicht

Aan waterstofplannen geen gebrek in Nederland, maar de stap naar een definitieve investeringsbeslissing blijft nog vaak achterwege. Onze uitgangspositie in Nederland is uitstekend, zegt Marcel Galjee (managing director van HyCC en voorzitter van NL Hydrogen), maar we moeten oppassen dat we ons de kaas niet van het brood laten eten. Het gaat om het verminderen van onzekerheid, vindt hij.

Je bent sinds dit jaar voorzitter van NL Hydrogen. Waarom ruim je in je drukke agenda hiervoor ruimte in?

“Het succes van onze nationale agenda op het gebied van waterstof hangt af van vele actoren. Wij bevinden ons in een cruciale fase voor het realiseren van deze agenda. Een speciale branchevereniging die zich richt op waterstof is de beste manier om de sector bij deze actoren te vertegenwoordigen. In de vereniging komen de kennis en het netwerk van de leden samen, waarmee wij in deze belangrijke periode een gezamenlijke agenda kunnen voeren.”

Met de Tweede Kamerverkiezingen in aantocht maken brancheorganisaties hun wensen kenbaar aan de verschillende politieke partijen. Hebben jullie ook een wensenlijstje opgesteld?

“Wij hebben ons de voorbije maanden gericht op het oprichten en bemensen van NL Hydrogen. Dat is goed gelukt. Bij het lanceringsevent waarbij minister Rob Jetten aanwezig was, moesten wij voor de vele aanwezigen stoelen bijplaatsen. Dat laat het belang van de vereniging zien en de breedte die zij wil vertegenwoordigen. Wij hebben zeker een wensenlijstje, maar hebben die niet bij politieke partijen neergelegd.”

Meer lezen? Neem dan een abonnement op Europoort Kringen!

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!