Selecteer Pagina

Hernieuwde poging afzinken tunneldeel

door | 19 jul, 2023 | Haven, Infrastructuur, Nieuws

Tunneldeel

Foto: Rijkswaterstaat

Op zondag 8 oktober wordt een nieuwe poging gedaan om het tweede tunneldeel voor de Maasdeltatunnel af te zinken. Dit voorjaar ging het mis toen een kabel brak.

Eind april werd eerder geprobeerd het tweede tunneldeel af te zinken in het Scheur. Toen brak echter één van de zes kabels waarmee het op zijn plek werd gehouden. Daardoor kwam het tunneldeel tegen de tijdelijke kade, waarbij de tijdelijke afsluiting van het tunneldeel beschadigd raakte. Dit kopschot, zoals het onderdeel heet, wordt nu in het droogdok van Damen Verolme Rotterdam vervangen.

Afzinken tunneldeel

Begin september is het tunneldeel klaar om opnieuw te worden afgezonken. Rijkswaterstaat laat weten dat dit op zondag 8 oktober zal gebeuren. Daarbij wordt het Scheur ter hoogte van de Blankenburgverbinding voor alle scheepvaart afgesloten.

Aangepast

Op dit moment wordt nog onderzoek gedaan naar de oorzaak van het breken van de kabel. Wel is al gebleken dat de krachten die op de kabel kwamen te staan, grotere waren dan vooraf was ingecalculeerd. Daarom zal in oktober de manier van afzinken worden aangepast.

De Maasdeltatunnel is een onderdeel van de Blankenburgverbinding, die de A20 en A15 verbindt. De tunnel loopt onder het Scheur door, wat een onderdeel is van de Nieuwe Waterweg.

Zie ook: Reparatie kapotte Calandbrug

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!