Selecteer Pagina

Havenbedrijf Moerdijk in zee met beveiligingsbedrijf

door | 23 feb, 2024 | Haven, Nieuws, Veiligheid

Havenbedrijf Moerdijk

Foto: Port of Moerdijk

Het Havenbedrijf Moerdijk heeft een overeenkomst gesloten met EBN Veiligheidsdienst. Het streven is om tot de veiligste haven in Vlaanderen en Nederland te komen.

De overeenkomst tussen het haven- en beveiligingsbedrijf heeft een looptijd van acht jaar. EBN is de opvolger van Securitas. Met behulp van de beveiligingsdienstverlening van EBN streeft het Havenbedrijf Moerdijk ernaar om de haven en de industrieterreinen tot veiligste in Vlaanderen en Nederland te maken. Het havenbedrijf stelt de wettelijke normen ten aanzien van veiligheid niet alleen te willen halen, maar overtreffen.

Havenbedrijf Moerdijk Communicatie Center

Het in 1919 opgerichte EBN is sinds de eeuwwisseling actief in het haven- en industriegebied van Moerdijk. Deze ‘diepgewortelde lokale aanwezigheid’ onderstreept volgens het havenbedrijf de kennis en de ervaring die het bedrijf voor deze opdracht inbrengt. De veiligheid moet worden gewaarborgd door mobiele surveillance en het voortdurend bemannen van het Havenbedrijf Moerdijk Communicatie Center (HMCC). Daarnaast zullen geavanceerde technologieën worden toegepast, zoals camera monitoring, kentekenregistratie en drones, zodat de activiteiten op het terrein real-time kunnen worden gevolgd.

Zie ook: Strategische alliantie in biobrandstoffen

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!