Selecteer Pagina

Groene waterstof uit Texas naar Rotterdam

door | 25 okt, 2023 | Haven, Nieuws, Waterstof

Een internationale coalitie wil in 2030 drie miljoen ton groene waterstof van de VS naar Europa transporteren. Het Havenbedrijf Rotterdam is één van de deelnemers.

De Transatlantic Clean Hydrogen Trade Coalition (H2TC)  streeft ernaar om tegen 2026 de eerste ladingen schone waterstof vanuit het zuiden van de VS naar Europa te transporteren. Tegen 2030 moet via deze corridor de handel in meer dan drie miljoen ton duurzame waterstof mogelijk zijn, die in de vorm van ammoniak en methanol zal worden vervoerd.

Speuren naar groene waterstof

“Rotterdam is nu Europa’s belangrijkste importknooppunt voor ruwe olie, olieproducten en steenkool. We zijn ook hard op weg om de waterstofhub van Europa te worden”, verklaart Nico van Dooren, directeur New Business & Portfolio Management bij het Havenbedrijf Rotterdam. “De afgelopen drie jaar hebben we de wereld afgespeurd naar groene waterstof, en Texas is een van de meest veelbelovende locaties om binnen een paar jaar substantiële hoeveelheden van deze duurzame energie naar Rotterdam te exporteren.”

Zie ook: Overeenkomst voor import groene ammoniak uit Brazilië

Nieuwsbrief

Wekelijks het laatste Rotterdamse industrienieuws direct in je inbox? Meld je dan nu aan en blijf zo op de hoogte!

Bedankt voor het aanmelden. Veel leesplezier!